Média

Echo TV: Ma ért véget a média rendszerváltása

echo tv
echo tv

Ma reggel megújult a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által felvásárolt Echo TV. Facebook falukra posztoltak ki egy videót arról, hogy – az előzetes híreknek megfelelően – megújult környezetből, a korábbi, még a Széles Gábor korszakból megörökölt díszletek helyett pofásabb küllemű stúdióból sugározzák a műsoraikat, illetve lecserélték a csatorna arculatát, valamint új műsorokat indítanak.

A videóhoz azt írták, hogy a mostani átalakulással zárult le a média rendszerváltása.

A csatorna nem szerénykedik új szlogenjével sem:

Echo, a nemzet hangja

– hirdetik az oldalon.

Az Echo TV mostantól a Nap TV egykori, Angol utcai épületében készül, ahol az Echo által mostanáig használt, meglehetősen elavult technológiát is megújították, többek között robotkamerákat is vásároltak. A híradónak összesen 9 kamerája lesz, és egy hatalmas LED-falat építettek a stúdiójába. Az adás egyébként 16:9 képarányban látható.

tévé tv távkapcsoló. fotó: thinkstock
Megbüntették a nézők az RTL-t és a TV2-t a médiaháborúban
A szombati eldurvult médiaháború nézettségi eredményei felemásak: az RTL és a Fal megnyerte ugyan az estét a Korhatáros szerelemmel szemben, de nem lehetnek felhőtlenül boldogok. A TV2-nél pedig pláne nem.

Bayer Zsolt nem eszik majd csótányokat új show-jában

A kereskedelmi tévé vezérigazgató-helyettese, Szikszai Péter nemrég azt nyilatkozta az egykori Nap Tv székházába történő átköltözéssel kapcsolatban, hogy az új díszletekről neki leginkább a Csillagok Háborúja jut az eszébe. A díszletekről egy néhány hete a 24.hu-hoz eljutott belső levél alapján azt is tudni lehet, hogy azokat Bara Ákos tervezte, aki a Fábry-show stúdiójával lett közismert a médiában.

Összesen 10 új műsorral készül a csatorna a következő időszakban. A kiemelt műsoroknál főleg az este 9-es időpontra fókuszálnak majd. Az egyik új stúdióban készül majd Bayer Zsolt új show-műsora, ami abban az értelemben nem egy szokványos show lesz, hogy a Fidesz egyik alapítójaként is ismert műsorvezető nem eszik majd csótányokat, illetve más élőlényeket. A decemberben induló új műsorok címei mindenesetre magukért beszélnek: Heti terror, Kemény mag. A tévénél a hozzánk kiszivárgott dokumentum alapján felbukkan majd Klausmann Viktor, a Szerencsekerék című egykori népszerű vetélkedő volt műsorvezetője, aki 2005 óta a Lázár-testvérekkel közös tulajdonában álló, a domonyvölgyi strandot üzemeltető D-Beach Kft. ügyvezetője, valamint a kékesi sícentrum szóvivője. Déri Stefi nevével is találkozhatnak majd a Mészáros-tévé nézői. Ő a korábbi MTV-intendáns Rákay Philip unokahúga, eddig az MTVA angol nyelvű híreinek hírolvasója volt. Most pedig az egyik külpolitikai műsort bízták rá az Echóban. Visszatér a képernyőre az MTVA reggeli műsorának volt műsorvezetője, Jegyes Tóth Kriszta is, aki egyébként épp nemrég nevet váltott, így már csak a Tóth Kriszta nevet használja. A tévés a Simicska-médiumoknál, így a HírTV-nél is érdeklődött munkalehetőség iránt, de végül inkább Mészáros Lőrincék ajánlatát fogadta el. Az Echo TV munkatársa lesz Vobeczky Zoltán is, aki az MTVA sportfőszerkesztőségnek volt korábban vezetője, annak idején Szujó Zoltánt váltotta ezen a poszton. A belső információkat tartalmazó levelet egyébként az a Mentes Katalin jegyezte, aki Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes élettársaként és az Echo hírműsorainak főnökeként is ismert.

Echo TV, a Nemzet Hangja
Echo, a nemzet hangja.

Ignáth Márk, a csatorna egyik műsorvezetője egy Facebook-bejelentkezésben mondta el, mit érdemes még tudni a megújulás kapcsán.

Egymilliárdos költözés

Médiapiaci értesülések szerint az EchoTv átköltöztetése a Nap TV egykori ingatlanjába, valamint az új díszletek és technikai fejlesztések költsége meghaladja az 1 milliárd forintot. A Gyárfás Tamás-féle Nap TV egykori ingatlanja egyébként egy tulajdonosváltást követően először az idén nyáron megrendezett budapesti vizes vébét szervező céghez került, az épületet a világbajnokság szervezői újíttatták fel, ezután került Mészárosékhoz az ingatlan.

Az Echo TV-t tavaly év végén vásárolta meg Széles Gábortól Mészáros Lőrinc, az egykori felcsúti gázszerelő, ma már Magyarország egyik legbefolyásosabb médiatulajdonosa, aki az elmúlt időszakban többek között a legtöbb megyei napilapnak is gazdája lett a Mediaworks Hungaryn keresztül. Ez a cég a kiadója a Világgazdaságnak és a Nemzeti Sportnak is, illetve összesen közel 200 médiatermék jogaival rendelkezik. Mészárosnak ezenkívül két rádiója is van már, többek között a Gong Rádió, amit 300 millió forintért szerzett meg, valamint a balatoni Part FM is az övé.

Januártól az alapcsomagban

Az Echo TV 0,1 százalék körüli nézettséggel rendelkezik, ennek ellenére több kábeltársaságnál is az olcsóbb alapcsomagba kerül át januártól, így többekhez juthatnak el műsoraik. A csatorna felvásárlásakor Mészáros Lőrinc azt nyilatkozta, hogy szeretne a tévéből egy jó, szerethető jobboldali csatornát csinálni, amire a Fidesz is támaszkodhat a kampányban. Azt ugyanakkor tagadta, hogy legjobb barátjának, Orbán Viktor miniszterelnöknek, a Fidesz pártelnökének ráhatása lenne a csatorna tartalmaira.

Az Echo Tv költözésére egyébként korábban a NapTv emblémájának leverésével készültek a Pesti Srácok nevű kormányközeli oldal cikke alapján, még élő közvetítést is ígértek erről. Azonban túl magasan volt az embléma, így ipari alpinistákat kellett bevetni. A jelenleg a Pesti Srácoknak dolgozó Stefka István egyébként korábban a NapTV-nél is megfordult.

Mészáros Lőrinc: Megajándékozom Orbán Viktort
Ha agyzsibbasztó dologra vágysz ma este, kukkants bele Mészáros Lőrinc nyilatkozatába. Ő nem átlagember, ezért neki más nyaralás dukál, a tévéje pedig jó és jobboldali tévé lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik