Média

A Figyelő volt főszerkesztője a médián kívül helyezkedett el

Lambert Gábor
Lambert Gábor
Nem újságíróként folytatja karrierjét Lambert Gábor, akinek korábban eltérő elképzelései voltak az általa főszerkesztett Figyelő hetilapot felvásárló Schmidt Máriával.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kommunikációs vezetőjeként dolgozik május 2-tól Lambert Gábor, a Figyelő volt főszerkesztője – mondta el a 24.hu érdeklődésére az érintett. Lambert Gábor a MABISZ kommunikációs vezetőjével, a néhány évvel ezelőtt szintén figyelősként dolgozó Gilyén Ágnessel megosztva többek között olyan feladatokért felel ezután mint a MABISZ edukációs kommunikációs programjainak lebonyolítása, rendezvénykommunikáció, illetve a médiával való kapcsolattartás.

Lambert idén február elsején, közös megegyezéssel távozott attól a K4A Lapkiadótól, mely tavaly decemberben felvásárolta a Lambert által 2012 óta főszerkesztett üzleti hetilapot. A K4A kiadó Schmidt Máriának, a Terror Háza milliárdos főigazgatójának vállalkozása. Miután a kormányközeli üzletasszony lett a Figyelő új tulajdonosa, az újság korábbi stábjának jelentős része távozni kényszerült, mivel nem értettek egyet azzal, ahogyan Schmidt Mária elkezdte kormánypárti hangvételűvé alakítani az üzleti hetilapot. Lambert Gábor utódja a Figyelő élén a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője, Lánczi Tamás, aki egyébként ügyvezetője annak a londoni bejegyzésű politikai tanácsadással foglalkozó cégnek is, melynek tulajdonosa Habony Árpád, Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója (egyben a Lokál című sajtóterméket megjelentető Modern Media Group tulajdonosa) és Artur Finkelstein negatív kampányokra szakosodott politikai kommunikációs specialista. Lánczi idén januárban Orbán Viktort Európa új vezetőjének nevezte.

A közgazdász végzettségű és három nyelven (angolul, németül és oroszul) is felsőfokon beszélő, korábban a Magyar Nemzetnél és a Világgazdaságnál is dolgozó Lambert 2003 óta dolgozott a hetilapnál, ahol főszerkesztő-helyettes, szenior szerkesztő, gazdaságpolitikai rovatvezető is volt. A Figyelőtől történő távozásakor azt mondta a 24.hu-nak, azért döntött így, mert nem értett egyet a lap jövőjével kapcsolatos elképzelésekkel és az újság jelenlegi piaci pozíciójával kapcsolatos nézetei is merőben eltértek a Schmidt Mária érdekeltségei közé tartozó kiadó új vezetésétől.

A MABISZ fő célkitűzése a magyar biztosítási szakma képviselete és érdekvédelme, emellett a szövetség feladata a tagbiztosítók közös érdekkörébe tartozó tevékenységek koordinálása, például kármegelőzés, oktatás, biztosítási csalások elleni védekezés. A MABISZ kezeli továbbá a Kártalanítási Számlát, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás garanciaalapját, mely olyan károkra nyújt fedezetet, ahol a károkozó gépjármű nem rendelkezik kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, illetve bizonyos körülmények között, ha a károkozó ismeretlen. A MABISZ több kiadványt publikál évente a nagyközönségnek és tagjainak.

Kiemelt kép: Lambert Gábor Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik