Belföld

Orbán sajtófőnöke: A miniszterelnök és Finkelstein csak beszélgetnek

Nemcsak a miniszterelnök és a kormány, hanem a Fidesz sem fizet a nemzetközileg ismert amerikai kampányszakember, Arthur Finkelstein tanácsaiért – közölte az RTL Klub Híradójával Havasi Bertalan.

Orbán Viktor tegnap az RTL Klub kamerája előtt ismerte el először nyilvánosan: kapcsolatban áll Arthur Finkelstein amerikai kampánytanácsadóval. A Hír24 pedig korábban megírta: Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója éppen Finkelsteinnel alapított közös vállalkozást Londonban.

 

Arthur Finkelstein több amerikai elnök mellett is dolgozott, az RTL Klub azért kereste meg a Fidesz és Orbán Viktor sajtófőnökét, hogy megtudja: ki fizeti Finkelstein tanácsadói tevékenységét? Írásos választ kaptak, amelyben az áll, hogy „a Fidesz nem fizet Finkelstein úrnak és nem áll vele szerződéses kapcsolatban.” Havasi Bertalan úgy fogalmazott: „Nincsen semmilyen formális, hivatalos munkakapcsolat közöttük. Orbán Viktor kíváncsi az ő véleményére is, ezért szoktak beszélgetni egymással.”

Szigetvári Viktor, az Együtt pártelnöke korábban a volt román kormányfő, Călin Popescu-Tăriceanu újraválasztási kampányában dolgozott együtt Finkensteinnel. A pártelnök azt mondja: életszerűtlen, hogy a tanácsadó ingyen dolgozna Orbánéknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik