Média

Új részletek és egy érdekes egybeesés a Schmidt Mária által felvásárolt Figyelő kapcsán

Kiderült még néhány érdekes részlet azután, hogy tegnap elismerte Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója, hogy megvette a Figyelőt, melynek kiadójának a napokban ért véget a felszámolási eljárása.

A Figyelő legújabb lapszámának borítója
A Figyelő egyik korábbi lapszámának borítója

Szombaton megírtuk: lezárult a Figyelő kiadójának felszámolási eljárása, Schmidt Máriát pedig a hetilap lehetséges új tulajdonosaként említettük. Ezután az Origónak tegnap elismerte Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója, hogy megvette a lapot, most pedig a Kreatív közölt néhány információt a tulajdonosváltás kapcsán. Emellett nekünk is feltűnt még egy érdekesség.

A Kreatív című szaklap úgy tudja, hogy a felvásárlást konkrétan a magyar milliárdosok toplistáján is hosszú ideje szereplő Schmidt Mária múzeumigazgató legújabb, néhány napja bejegyzett cége, a K4A Lapkiadó Kft. végzi el. A portál szóra bírta Lambert Gábort, a Figyelő főszerkesztőjét is, tőle tudják, hogy valóban erről a cégről van szó.

Lambert azt is mondta a lapnak, hogy a Figyelőt eddig kiadó, a felszámolási eljárás alól a napokban kikerülő Mediacity médiaportfóliójának többi elemét, vagyis például a CHIP Magazin, a Motorrevü, az IPM, a Műszaki Magazin kiadási jogait nem érinti a változás, azaz csak a Figyelőt vették meg.

A szerkesztőségben emellett a Kreatívnak azt is mondták, egyelőre nem tudnak személyi változásokról, és nem tudják, hová költöznek majd.

Az Origónak tegnap azt nyilatkozta Schmidt Mária, hogy a Figyelőből olyan lapot szeretne, amelyet három szóval lehet jellemezni:

minőség, méltányosság és mértéktartás.

Azt is mondta, a lapot ő valójában ezzel a felvásárlással megmentette a megszűnéstől.

Ott van az új cég székhelye, ahol az Index tulajdonosa működik

A 24.hu szerint egyébként logikus lépésnek tűnne, ha a szerkesztőség végül a III. kerületi Polgár utca 8-10. szám alá költözne, ugyanis a Figyelőt felvásárló K4A Lapkiadó Kft. céget erre a címre jegyezték be Schmidt Máriáék. Ezen cím érdekessége, hogy 2012 óta épp az itt található irodaházban működik a többek között az Index.hu-t, a Femina Médiát, a napi.hu-t és az InfoRádiót is a portfóliójában tudó Közép Európai Média Szolgáltató, a CEMP is. A CEMP-nek a jelenlegi cégnyilvántartási adatok szerint Spéder Zoltán a tulajdonosa, de sok pletykát hallani arról, hogy Spéder Zoltán ettől a befektetésétől is megválni készül, csakúgy, ahogyan például az FHB, a BIF, valamint a portfolio.hu és a penzcentrum.hu oldalakat is működtető NET Média Zrt. esetében már megtette.

Spéder és Schmidt egyébként régi ismerősei egymásnak, sőt a BIF (Budapesti Ingatlanfejlesztő) cégben lévő tulajdonrészét éppen Schmidt Máriáéknak adta oda Spéder.

Valószínűleg a címazonosság sok találgatásra ad majd még okot a következő időszakban. Érdemes azonban hozzátenni, hogy az irodaház a BIF ingatlanportfóliójába tartozik.

Kerestük az ügyben Schmidt Máriát, de ő sajtóosztályán keresztül az üzente vissza nekünk, hogy nem kíván nyilatkozni.

(Kiemelt kép: Schmidt Mária, MTI)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik