Média

Schmidt Mária új lapkiadót alapított

A korábban a Figyelő lehetséges felvásárlójaként is emlegetett, a Terror Háza leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő vezetője K4A Lapkiadó néven jegyeztetett be vállalkozást.

3 millió forintos alaptőkével, K4A Lapkiadó Kft. néven új médiavállalatot alapított a Pió 21 Kft., Schmidt Mária családi cége – vette észre a hvg.hu.

Az új céget Berecz Kristóf, Schmidt Mária veje vezeti.

A portál cikke megjegyzi: a bankármúltú Berecz a médiavilágban arról is ismert, hogy kuratóriumi elnökként a tavasszal létrehozott Fényszóró Média Alapítvány mögött állt, mely a reflektor.hu címen elérhető honlapot működteti. Ennek az oldalnak a munkatársa Ungár Péter, Schmidt Mária LMP-ben politizáló fia, aki egyre többet szerepel a nyilvánosság előtt. A Fényszóró hivatalos célját úgy fogalmazták meg: „A sajtó- és médiaszabadság javítása azáltal, hogy független online sajtótermékeket támogat, hoz létre, tart fenn, működtet”. Berecz egyébként hamarosan távozott a Reflektortól, illetve az alapítványtól.

A portál megemlítette azt is, hogy Schmidtnek már van egy saját nevén futó kiadója is, a Médiaháló Kft., amelyet még 2015-ben hozott létre. Ezt a hvg.hu alvó cégként emlegeti, melyről sokan azt gondolták, hogy megvenné a Figyelő című hetilapot.

(A Figyelő kiadója, a Mediacity jelenleg már több mint egy éve felszámolási eljárás alatt áll. Az elmúlt időszakban számos találgatás jelent meg arról, végül ki vásárolja meg a hetilapot. A Figyelő hetilapnál dolgozó újságíró-szerkesztők is biztosra veszik, hogy a lap tulajdonost fog váltani.)

(Kiemelt kép: Schmidt Mária. Fotó: MTI)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik