Média

Morning show helyett csak trollkodott a rockrádió

Morning show
Morning show
Egy ideig úgy tűnt, hogy a néhány napja elhallgatott Morning Show műsorvezetői szerdán reggel újra hallhatóak lesznek, de a "tökéletes morning show" végül csak egy óriási átverésnek bizonyult, amire dühös SMS-ekkel reagáltak a Class FM volt műsorának kedvelői.

Egy darabig úgy tűnt – merthogy a Rádió Rock igyekezett ezt a látszatot kelteni -, hogy Sebestyén Balázsék újra megszólalnak ma reggel az éterben azután, hogy a múlt héten viharos körülmények között Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Ferenc befejezte a Morning Show-t az időközben elnémult utolsó országos kereskedelmi rádióban. (Sebestyénéket először állítólag kizárta a Class FM rádió épületéből a tulajdonos és egy közleményben azt állította, hogy Sebestyén nem akarja folytatni a műsort, amit nem sokkal később a rádiós hazugságnak nevezett, majd amikor megjelentek másnap reggel a rádió épületénél, a stáb mégis bejuthatott és elkészíthette a műsort, ám a műsorkészítők jelezték, csak búcsúzni jöttek, ez volt az utolsó adás.)

„Tökéletes morning show”

A 24.hu kedden késő este utolérte Kalácska Gábort, a Rádió Rock 95,8 programigazgatóját. A programigazgató előzetesen annyit mondott, tökéletes morning show-ra készülnek, de erről többet nem akart mondani. 

Így hát felkeltünk hajnalban, hogy meghallgassuk az adást. Az induláskor be is játszották a Morning Show szignálját, vagy valami ahhoz hasonlót, mintha indulna a műsor.

Balázsék sehol, a hallgatók dühösek, mások örülnek

Ám mint kiderült, szimpla trollkodásról, átverés alapú promócióról van szó a megszűnt műsor nevére és hangzásvilágára felépítve. A műsort a Rádió Rock szokásos hármas műsorvezetőgárdája (Szili, Orsi és Áron) készíti, sehol a stúdióban a megszűnt Morning Show készítői.

7 óra 10 perckor a műsorvezetők bejelentik, hogy a rock világába belefér az ilyesmi átverés. Lebegtetik, hogy állítólag azért lesz egy interjú a reggeli rádiózás nagyágyúival, köztük Balázzsal. Kérdés viszont, hogy mit hihetünk el ezek után a folytatást illetően.  A műsorvezetők egyébként pofátlanságnak nevezik az adásban, hogy Sebestyénék annak idején Morning Show címmel készítettek műsort, a “morning show” egy műfaji meghatározás, amit lényegében kisajátítottak maguknak. A Morning Show hallgatói közül sokan dühösen reagálnak, legalábbis az adásba beolvasott néhány SMS, valamint a rádió Facebook oldala alapján. Sok hallgató viszont megkönnyebbülten ír be, hogy nem igazolták le Balázsékat.

(A “tökéletes morning show”-ban végül leadták az órákon át beharangozott Balázs-interjút, amivel nem is annak silány hangminősége volt a legfőbb gond, és nem is az, hogy ez is csak egy összeollózott kamuinterjú volt, hanem az, hogy nem is igazán sikeredett túl humorosra a produktum, bár a műsorvezetők legalább jól szórakoztak rajta.)

Idén indultak, gyorsan felpörögtek

A Rádió Rock egyébként abból a szempontból biztosan nem lett volna rossz választás Sebestyén Balázséknak, hogy a Rádió Rock vételkörzete messze túlterjeszkedik Budapesten, még a fővárostól 40 km-re található Velencei-tónál is tökéletes minőségben tudtunk az adásba belehallgatni egy átlagos minőségű autórádióval. Valószínűleg a kedvező frekvenciaadottságok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a rádió idén májusi indulása óta eltelt rövid idő alatt 161 ezres országos közönségtábort tudott felépíteni, legalábbis a TNS-Hoffmann-Mediameter idén június és szeptember közötti rádiós mérése alapján. Ezzel Favorit Masters Kft. rádiója országos szinten már meg is tudta előzni a Spéder Zoltán CEMP csoportjához tartozó InfoRádiót, de Budapestre szűkítve is szoros verseny bontakozott ki az új rockrádió és a 16 éves múltú hírrádió között.

A Rádió Rock szempontjából is nagy dobás lett volna, ha Sebestyénéket maguknál tudják tartani, hiszen ezzel jelentős ismertségre tehetne szert az adó, amelynek legismertebb rádiósa most Nagy Feró. A fejlemény abból a szempontból viszont meglepő lett volna, hogy korábban Sebestyén Balázs a 24.hu-nak nyilatkozva nem tartotta kizártnak, hogy az Andy Vajna kormánybiztos médiaérdekeltségei közé tartozó Rádió 1-nél köt ki. De már több hónappal ezelőtt a Forbes című lapnak is azt mondta az ország egyik legkeresettebb celebje, hogy a Rádió 1 is benne van a pakliban, mivel Andy Vajna kormánybiztos nem valószínű, hogy megsértődött a rádiós műsorvezetőnek a kormánybiztos-médiatulajdonost cikiző kijelentésein.

A Rádió 1 melletti érv lehet az is, hogy épp ezekben a napokban kapcsolódott hálózatba több vidéki rádióadóval is, így az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádió, a Class FM elnémítása után az egyik legjelentősebb vételkörzetet mondhatják magukénak.

A Rádió Rock 81 százalékban magyar rockzenét sugároz, ma amúgy a rockbook.hu honlap szerint Tankcsapda napot tartanának.  Ám a rádiótól jelezték, hogy a Tankcsapda napra nem ma kerül sor.

A rádió alapítója és tulajdonosa Németh Gábor dobos, zeneszerző (Skorpió, Dinamit, P. Mobil), a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanára, Vörös István énekes, gitáros, dalszerző (ex-Prognózis) és Andrási Beáta, a Vörös István Produkció ügyvezetője. Ők hárman egyébként a Magyar Rockzenészek Egyesületének létrehozói és vezetői is. A csatorna programigazgatója Kalácska Gábor a Juventus Rádiónál és NeoFM-nél volt programigazgató, korábban pedig a Sláger Rádiónál volt zenei szerkesztő.

A rádiós piac jelenlegi hatalmas átalakulásáról itt és itt, valamint itt írtunk részletesebben az elmúlt napokbanEbben a hírben pedig arról számoltunk be, hogy a Class FM két másik műsorvezetője, Abaházi Csaba és Vágó Piros a Sláger FM-nél kötött ki. Ez utóbbi rádió a romániai Radu Morar médiavállalatának, a Tematic Media Groupnak az érdekeltsége, ami korábban Juventus Rádió néven működött. Vételkörzete azonban szintén csak Budapestre és az agglomerációra korlátozódik.

(Fotó: a Morning show stábja.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik