Foci

Beugrójával verte a Hali a Lokit

Az eltiltott Keneseit helyettesítő Braniszlav Fodrek két góljával és kiharcolt büntetőjével nyert a Haladás 3-0-ra, a Kecskemét legyőzte a Vasast és már a 10.

Az első félidőben már nagyon korán megszerezte a vezetést a Haladás a Monicomp Liga 15. fordulójában, Fodrek egy lekészített szabadrúgást bombázott Malinauskas hálójába.

A folytatásban is a Hali tűnt harapósabbnak, azonban a játékrész közepe felé kezdett magára találni a Debrecen, Herczeg András már igen korán taktikai cserét hajtott végre. Ettől ugyan aktívabbak lettek a hajdúságiak, a Szombathely azonban remekül védekezett, de a rossz passzoknak köszönhetően pár hosszú percig beragadt a saját térfelére Aczél Zoltán csapata, nem sikerült kontrát vezetni.

A 33. minutumban újabb lehetőség adódott a Haladás előtt, Nagy Gábor ívelt középre egy beadást, Fodrek visszafejelt Irhásnak, Komlósi azonban belelépett a lövésbe, mindenestre szemet gyönyörködtető akció volt.

A félidő végén jött a slusszpoén a szurkolók nagy örömére, az eltiltott Kenesei Krisztiánt helyettesítő Podrek előbb elcsúszott csel közben, majd Vargába lőtt, az elé visszapattanó labdát végül a tizenhatos előteréből tekerte a kapuba, a hazaiak 2-0-ás előnyben várhatták a második félidőt.

A második 45 perc kezdetén is Malinauskasnak akadt több dolga, a hazaiak rendkívül nagy lelkesedéssel és jól játszottak. Pár perc elteltével kissé alábbhagyott az iram, majd a 72. minutumban Fodrek harcolt ki tizenegyest, megtolta a labdát majd beakasztotta a lábát a vendégek hálóőrébe, Kassai Viktor a tizenegyes pontra mutatott, Tóth Péter pedig nem hibázott.

A Lokinak még akadt pár próbálkozása a végén, a Haladás már érthetően nem erőltette a dolgokat, valamint a saját maga által diktált pörgős iramban el is fáradtak a játékosok. A Debrecennek ezen a napon nem ment a játék, így több gól már nem született, a vége 3-0 lett.

Eredmény:
Haladás – Debrecen 3-0 (Fodrek 3., 45., Tóth 72. – 11-esből)

Mindeközben a Kecskemét alsóházi rangadón fogadta a Vasast, melyet egy győzelem esetében megelőzhetett volna Tomiszlav Szivics együttese. Ennek megfelelően Alempijevics már a 11. percben betalált Foxi passza után, Németh Norbert azonban kihasználta a hazai védelem, egészen pontosan Mohl megingását és egalizált.

Fordulás után Foxi újabb gólpasszt adott, ezúttal fejjel készítette elő Litsingi találatát, majd nem sokkal később Ebalát szolgálta ki, így már kettő volt a KTE előnye.

A meccs már nem tartogatott több találatot, a Kecskemét így nem csak legyőzte, hanem meg is előzte riválisát az utolsó őszi fordulóban, jelenleg 10. a gárda, az MTK azonban még beelőzheti a KTE-t.

Eredmény:
Kecskemét – Vasas 3-1 (Alempijevics 11., Litsingi 60., Ebala 67. ill. Németh 31.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik