Light

Fél év börtönt kaphat, akinek kilóg az alsógatyája

Újabb idióta rendelet, ezúttal egy floridai városban.

Ha Ön netán attól tartana, hogy csak nálunk találni hülye politikusokat, most megnyugodhat. A cicanaci-ellenes rendeletet hozó chicagói iskola igazgatója és az övet nem viselő és/vagy borostás diákokat megbüntető texasi suli után vezetése itt egy újabb önjelölt amerikai divatdiktátor: egy floridai önkormányzati képviselő, aki megvédi a polgárokat a nadrágból kilógó alsógatya látványától.

A dress code-bajnok hölgy, bizonyos Mary Rich már öt éve (!) küzd azért, hogy Ocala városában megszülessen a nadrágviselést szabályozó rendelet. 2009-ben terjesztette be először, de csak most sikerült rávennie képviselőtársait is, hogy támogassák e nagy horderejű ügyben.

A rendelet szerint aki a gatyáját 5 centiméterrel derékvonal alatt viseli, 500 dolláros pénzbírsággal vagy akár 6 hónap szabadságveszéssel (!) is büntethető. Persze valahol azért liberálisan áll hozzá az ügyhöz a városvezetés: a letolt gatyás embereket először csak figyelmeztetésben részesítik, és csak ha másodszor is elkövetik a brutális bűncselekményt, akkor jöhet akár a dutyi is.

A rendeletet korábban azért nem fogadták el, mert alapos a gyanú, hogy az afroamerikai lakosokra irányul, hiszen elsősorban az ő körükben divat a kissé letolt gatyó; ám a beterjesztő, Mary Rich – aki egyébként maga is színesbőrű – szerint szó sincs megkülönböztetésről, ő csak tisztább várost szeretne. (Erre írta a smosh újságírója azt a zseniális megjegyzést, hogy ahol a nyilvános szoptatás tilos, ott sincs kikötve, hogy kikre vonatkozik a szabályozás, ám vélhetően az egyik nem valamivel érintettebb, mint a másik.)

Bezzeg a zoknival viselt szandál nem ütközik törvénybe.


Justin Bieber helyében messziről elkerülnénk Ocala városát. Fotó: Europress Fotóügynökség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik