Élet-Stílus

Zavargások egy texasi középiskolában

Nem megfelelő öltözet miatt 170 diákot hazazavartak, a többiek tüntetésekbe kezdtek.

Ruhalázadás tört ki Texasban. A Duncanville középiskola vezetősége egyszer csak rájött, hogy mennyire fontos a dress code, azaz a diákok öltözékére vonatkozó előírás, és elkezdte nagyon komolyan ellenőrizni annak betartását.

Jobb időpontot nem is találhattak volna a keménykedésre: közvetlenül a vizsgák előtt kezdtek vizsgálódni. Rengeteg durva szabálytalanságot találtak: volt olyan diák, aki nem viselt övet, más olyan felsőben volt, amelynek nem volt gallérja, de akadt annyira lázadó szellemű diák is, aki borostásan (!) ment suliba.


Fotó: twitter/EllenBryanNBC5

Az iskola vezetése nem teketóriázott: 170 diákot felfüggesztettek – közvetlenül a vizsgák előtt. Akiket nem zavartak haza, azoknál viszont ettől elszakadt a cérna, és „felkelést” szerveztek. A megosztókra felkerült videók tanúsága szerint a diákok üvöltöznek és lefordított kukákon dobolnak a folyosókon; néhányan a „B…a meg a dress code” mondatot skandálják. Végül a rendőrségnek kellett beavatkoznia, de előállítás nem történt, viszont – ahogy a fenti képen is látható – a sulinál azért a biztonság kedvéért ott parkolnak a járőrautók. A tanulók online aláírásgyűjtésbe kezdtek az idióta szabályok megváltoztatása érdekében.

Nemrég egy másik amerikai középiskolában tört ki hasonló botrány, ott a leggings viselése verte ki a biztosítékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik