Kultúra

Szerelmi életéről kérdezgette Baz Luhrmannt egy tiktokker, aki nem ismerte fel a világhírű rendezőt

„Jól fogsz megvilágítani?” – kérdezi Baz Luhrmann, amikor Georgia Godworth, az utcán idegenekkel interjúkat készítő humorista megállítja őt Sydneyben, hogy a szerelmi életéről kérdezze. Luhrmann gyorsan el is kezdi rendezni a TikTok-videót, instruálja a kamerást, hogyan videózzon.

Godworth láthatóan nincs képben vele, kit állított meg, rögtön meg is kérdezi az ausztrál rendezőt, hogy szingli-e, habár Luhrmann harminc éve házasságban él az ausztrál jelmeztervezővel, Catherine Martinnal. Luhrmann kissé furcsállja is a kérdést, de azért válaszol rá, majd arról kezd beszélni, hogy a házasság nem feltétlenül a két ember kapcsolatáról szól, sokkal inkább arról, hogy „reklámozzák mások felé, hogy szeretik egymást és törődnek a másikkal”. Ha pedig az illető, aki fontos az ember számára, beleszeret valaki másba, akkor valamiféle elfogadásnak kell lenni közöttük.

Godworth ezen a ponton gyorsan az orgiákra tereli témát: „Ez egy laza szerződés, ahol alkalmanként megdughatsz másokat” – bólogat. Luhrmann visszakérdez, pontosan hány négyesben vett részt a humorista, majd hangosan tűnődni kezd:

Mi is a lényege ennek a beszélgetésnek…?

A rendező azért még kedélyesen elmeséli, hogy sosem kellett igazán randizgatnia: mivel a szakmája egy életforma, mindig organikusan ebből alakultak ki a kapcsolatai.

Godworth később a Guardiannek elmondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy az utcai interjús formátummal próbálkozott, és azért állította meg a Moulin Rouge, A nagy Gatsby, az 1996-os Rómeó és Júlia és a nemrég készült Elvis rendezőjét, mert elegánsan volt felöltözve. Csak egy hónappal később tudta meg egy barátnőjétől, hogy kivel is beszélgetett pontosan.

„Gyerekkoromban a Moulin Rouge volt a kedvenc filmem, a Rómeó és Júliát pedig imádom” – mondta Godworth. „Egy ikonként tekintek rá, csak nem ismertem fel.”

Szerinte Luhrmannak leesett, hogy nem ismeri őt, de ennek ellenére is szívesen beszélgetett vele. Az interjú végén a rendező így búcsúzik:

Általában nem szoktam interjúkat adni, de tudod mit? Örülök, hogy a tiédben részt vehettem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik