Kultúra

Ezúttal egy díszlettervező lépett elő azzal, hogy Gérard Depardieu szexuálisan zaklatta

AMMAR ABD RABBO / EL GOUNA FILM FESTIVAL / AFP
AMMAR ABD RABBO / EL GOUNA FILM FESTIVAL / AFP
Tovább bővült a színészt vádoló stábtagok köre.

Újabb nő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t, ezúttal díszlettervező állt nyilvánosság elé azzal, hogy a francia színész egy film forgatásán erősen kifogásolhatóan közeledett felé – írja a Guardian.

A nem nevesített, az ügyvédje által csak Amélie néven hivatkozott sértett a Les Volets Verts című filmen dolgozott együtt a színésszel. A 2021 szeptemberi forgatáson a színész több bántó megjegyzést is tett rá, és a nő állítása szerint a tettlegességtől sem riadt vissza: miközben a nő a folyosón ült a színész „brutálisan megragadta,” a lábai közé szorította, majd csípőjét és hasát a nő melléhez dörgölte. A incidensnek az vetett véget, hogy a színész testőre éppen arra járt, mire Depardieu elengedte áldozatát.

A nő ügyvédje szerint védence azért nem tett panaszt akkoriban, „mert nem akarta tönkretenni a kollégái munkáját és a film bemutatóját, a stáb kedvessége segített neki abban, hogy úgy érezze, minden rendben lesz. De a trauma megmaradt” – idézte a nőt.

Depardieu-t már több mint egy tucat nő vádolja szexuális zaklatással: nemrég egy spanyol újságírónő állt elő azzal, hogy 1996-ban a francia színész interjúzás közben megerőszakolta. Először 2018-ban lépett elő Charlotte Arnould színésznő nagyon hasonló vádakkal, azóta egyre többen jelentkeztek ugyanilyen történetekkel: Hélène Darras francia színésznő szerint Depardieu a 2007-es Disco forgatásán zaklatta – ezt az ügyet később az elévülés miatt ejtették –, a Médiapart anyaga szerint pedig 13 nő jelentkezett hozzájuk olyan történetekkel, amelyek szerint a színész szexuálisan helytelen magatartást tanúsított feléjük. A Depardieu-t vádlók közt volt az az Emmanuelle Debever is, aki tavaly decemberben öngyilkosságot követett el.

A színész mellett egyébként nem más állt ki, mint Franciaország elnöke, Emmanuel Macron, aki szerint hajtóvadászat folyik Depardieu ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik