Kultúra

Gérard Depardieu-t egy második színésznő is feljelentette szexuális zaklatás miatt

JENS KALAENE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JENS KALAENE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Hélène Darras francia színésznő feljelentést tett Gérard Depardieu ellen, azt állítva, hogy a francia sztár szexuálisan zaklatta őt a 2007-es Disco című film forgatásán. Ez a második hivatalos panasz, miután Charlotte Arnould 2018-ban nemi erőszakkal vádolta meg a színészt.

Darras 26 éves volt, amikor a Disco című vígjátékban, amelyben Depardieu is játszott, egy táncverseny egyik versenyzőjeként kapott szerepet.

Úgy nézett rám, mintha egy darab hús lennék. Odajött hozzám, majd végigsimított a csípőmön és a fenekemen

– mondta a francia televízióban csütörtök este sugárzott interjúban Darras.

Ezután állítólag megkérdezte tőle, hogy nem akar-e az öltözőjébe jönni; Darras visszautasította, de „ez nem változtatott semmin. Tovább tapogatott a felvételek szüneteiben.”

Darras elmondta, hogy akkoriban nem jelentette fel a színészt, mert attól tartott, hogy emiatt „feketelistára kerül”:

Statiszta voltam. Még a színészi tanulmányaimat sem fejeztem be. Tényleg színésznő akartam lenni.

Úgy tudni, hogy a nyomozók tanulmányozzák a feljelentést, amely a francia jogszabályok miatt elévülhet, hogy eldöntsék, hivatalossá teszik-e a most 74 éves Depardieu elleni eljárást, írja a Guardian.

2018-ban Charlotte Arnould színésznő nemi erőszakkal vádolta meg a színészt. A férfi minden vádat tagadott; az ügy jelenleg is a bírósági szakaszban van. Idén májusban a Médiapart oknyomozó hírportál részletes jelentést tett közzé, amelyben tizenhárom nő állításait részletezte, akik mind különféle bűncselekményekkel vádolták a színészt. Válaszul Depardieu októberben rövid levelet tett közzé a francia Le Figaróban, melyben azt állította magáról, hogy nem erőszakoló, és nem is szexuális ragadozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik