Kultúra

Az Avatar 3-ban megismerhetjük a na’vik sötét oldalát

FORUM HUNGARY
FORUM HUNGARY
A víz után a tűz népe következik a harmadik részben.

Úgy fest, hogy James Cameron megint megcsinálta. Hiába csúszott az Avatar folytatása bő egy évtizedet, hiába a nevetséges halogatások, a na’vikról mégsem feledkeztek meg teljesen az emberek. Legalábbis erre utal, hogy a decemberben moziba került Avatar: A víz útja pár hét alatt visszahozta gigangikus költségvetését, és továbbra is letaszíthatatlannak tűnik a bevételi listák éléről.

Így érthető, ha a mindvégig magabiztos Cameron már a jövőbe tekint, és a harmadik részről kezdett el csepegtetni néhány részletet. A francia 20 Minutes-nek adott interjújából kiderül, hogy az Avatar 3 Pandora egy harmadik na’vi klánját követi majd, amely az őslakos faj kevésbé megnyerő oldalát is bemutatja. Ez nem a víz, hanem a tűz népe lesz, és az ígéretek szerint ezúttal na’vi törzsek közti harcokat is láthatunk majd.

Szeretném új szemszögből bemutatni a na’vikat, mert eddig csak a jó oldalukat láthattuk. Az első filmekben nagyon negatív emberi, és nagyon pozitív na’vi példákat ismertünk meg. Az Avatar 3-ban ennek az ellenkezőjét csináljuk

mondta Cameron, hozzátéve, hogy ebben a részben újabb világok tárulnak majd fel, miközben követik a már ismert karaktereket is. Az önbizalma persze továbbra sem hagyta el:

Nyugodtan mondhatom, hogy az utolsó rész lesz a legjobb. A többi csak egy bevezetés volt, hogy megterítsük az asztalt, mielőtt felszolgáljuk a főfogást.

Az Avatar 3-ra ráadásul jó eséllyel nem kell egy újabb évtiezedet várni, hiszen Cameronék egyszerre forgatták a második és harmadik részt. A folytatás bemutatója jelenleg 2024 decemberére van kitűzve. Arról már Jon Landau producer beszélt, hogy ha eljutnak az ötödik részig, az a Földön játszódik majd, és az itteni viszonyokat mutatják be a na’vik szemszögéből. És ahogy addigra kiderül, hogy nem minden na’vi jó fej, úgy – Landau ígérete szerint – itt azt is megmutatják, hogy cserébe nem minden ember rossz arc.

A víz útjráról szóló kritikánkat itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik