Kultúra

Tóth Gabi: A demokrácia lényege az elfogadás

Az énekesnő nem az alapján kategorizálja az embereket, ki melyik oldalon áll, hanem hogy jók és igazak-e.

Nem foglalkozik a politikával, inkább jóságuk alapján kategorizálja az embereket – derül ki a Magyar Hang interjújából, amelyben Tóth Gabit kérdezték az elmúlt időszakban őt ért támadásokról, a karrierjéről és hitéről.

Az énekesnő múlt héten Instagram-oldalán már kihangsúlyozta, hogy semmi köze a politikához, most tovább erősítette ezt az üzenetet.

Mi közöm nekem a politikához? Vannak számomra értékek, amelyek fontosak, amelyek meghatároznak, mint ahogy bizonyára mindenki így van ezzel. Az eucharisztikus kongresszust végre megrendezhették, és engem azzal támadtak, hogy megrendelésre vettem fel ezt a hírnöki szerepet. A Jóisten tudja, hogy bennem mi van, úgy gondolom, baráti a viszonyunk. «Istenem, látod ezt? Látom.» Sokszor ilyen párbeszédeket folytatok a fejemben, és ilyenkor úgy érzem, hogy egy fa tetején ülve nézem, ahogyan az én személyemtől függetlenül elindul egy párhuzamos valóság. Nem arról volt szó, hogy mindenki abban hisz, amit ő jónak lát? Szerintem ez a demokrácia lényege, az elfogadás. Nekem mi közöm van más politikai identitásához? Nem foglalkozom a politikával. Nem kategorizálom az embereket, nem érdekel, hogy ki melyik oldalon áll, engem csak az érdekel, hogy jó és igaz ember-e.

– válaszolta az azt firtató kérdésre, hogy sokan a rendszer kegyeltjének tartják. Az énekesnő úgy véli, hogy az ezzel kapcsolatos indulatok kezdenek alábbhagyni, de az is segített a nehéz időszak kezelésében, hogy tudatosan kizárta a külvilágot, és amennyire csak lehetett, nem foglalkozott a negatív visszajelzésekkel:

Ma már ez az egész felhajtás nagyon távolinak tűnik. Magam is úgy tekintek vissza erre az időszakra, hogy ez kiszakadás volt térből-időből, egy furcsa lidércálom, amiből felébredtem. A való életben, a hétköznapokban szeretetet, pozitív visszajelzéseket, elismerő szavakat kaptam, és ez megerősített.

Tóth arról is mesélt, hogy a néptánc és a vallás mindig nagyon fontos része volt az életének, ám karrierje elején olyan szerepeket kényszerítettek rá, amelyek távol álltak a valódi személyiségétől. Úgy véli, hogy az emberek szemében elfogadhatóbb karakter volt a vadóc szexszimbólum, mint a néptáncos, hívő lány. Ennek ellenére ő rendszeresen beszélt a gyökereiről, ám egészen a kongresszusig nem került ilyen erős fókuszba a hite, csak most kapott nagy felületet a médiában a téma.

Ezek csupán szerepek voltak, sokszor egészen távol álltak az én valódi személyiségemtől. A hitemről pedig rendszeresen beszéltem, ahogyan a néptáncos múltamról is. Aki követi a közösségi oldalaimat, az tudja, hogy én a gyökereimet soha nem felejtettem el, és ma is igyekszem őrizni mindazt, ami fontos nekem. Nem véletlenül kaptam kitüntetést Tapolca és kistérsége jóvoltából 2012-ben, erre vagyok a legbüszkébb. Az már más kérdés, hogy a rólam cikkezőket ez kevéssé érdekelte. Most, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán leginkább a hitemmel kapcsolatban keresett a média, és ezért nagyobb felületet kaptam, hogy erről beszélhessek. Egyébként pedig azt gondolom, hogy a Jóistennel való kapcsolat, a hit, az egy belső dolog, nem tartozik a külvilágra, azt mindenki önmagában éli meg

– nyilatkozta az énekesnő.

Tóth Gabi korábban blogjában vallott arról, hogy úgy érezte, 16 évesen ráerőltették a lázadó tini szerepét, amelyből aztán rendkívül nehéz volt kitörnie.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik