Kultúra

Űrcountry mutatja be a nosztalgikus hangulat abszurditását

Raffay Zsófi
Raffay Zsófi

A jazzes downtempó és a glitches elektropop metszéspontjában elhelyezkedő Imitation duó a hónap elején jelentette meg második albumát Artificial by Nature címmel. Pápai Zsanett és Gödri Bulcsú duóját ezúttal olyan neves zenészek is kisegítik, mint Kaltenecker Zsolt és Gyémánt Bálint.

Időközben elkészült a második videoklip is az albumról, méghozzá a Space Country című számhoz, és ez a 24.hu-n látható először.

A zenei alapötlet egy klasszik három akkordos tábortűzdal elemelése volt az sci-fi felé. Egyfajta űr-countryt akartunk létrehozni; egyrészt mert mindkét világ központi élménye a magány, másrészt mert szerettük volna a countryra jellemző nosztalgikus, bukolikus hangulatot kiterjeszteni a multiverzumra, ezzel megmutatva annak abszurditását. A dalszöveg a világunk polarizáltságáról; az ideológiák mentén hozott döntések és a szekértáborokhoz való tartozás alapján képzett identitások életszerűtlenségéről és egysíkúságáról szól

– mondja a dalról a duó.

A dalhoz Katona Kati – ő a Zsolnay Fényfesztiválon, Ozorán és Žagar-koncerteken is közreműködött már – készített generatív animációt, melyben a zene hangulatára reflektál a patternekkel és a színvilággal.

Az Imitation október 16-án mutatja be az albumot az új Gödör Klubban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik