Kultúra

A Nagy Ervin-féle A Tanár alapján készül a sorozat szlovák verziója

Az adaptáció adaptációját készíti el a szlovák Televízia Markíza csatornára a Paprika Studios A Tanár című sorozatból: a hozzánk is licencként, a német Der Lehrer alapján készült szlovák változat Pán profesor címen fut majd, és a kiemelkedő sikerrel futó magyar verzióból indul ki – osztotta meg a hírt a gyártó Paprika Studios a Facebookon. A döntés érthető: a magyar feldolgozáshoz már kelet-európai hangulatra hangolt történet sokkal közelebb áll a szlovák mindennapokhoz is, így felesleges lett volna újra nekiállni a német eredeti újragondolásának. Már trailer is van:

The Slovakian version of the Teacher produced by Paprika Studios is set to premiere on Televízia Markíza on March 2. The first season of the show consisting of 10 episodes is the first time that a Slovakian fictional project is kickstarted by a Hungarian initiative. Take a look at the brand new trailer of the series!

Közzétette: Paprika Studios – 2020. február 27., csütörtök

A szlovák sorozat főszerepeit ott is az ország legnépszerűbb színészeire bízzák, a főhőst Tomáš Maštalír alakítja. Az első évad kicsit hosszabb lesz a szlovákoknál, mint nálunk: míg a magyar nyitóévad nyolcrészes volt, addig a szlovák tíz résszel jön, a plusz epizódok kreatív koncepcióját a gyártó dolgozta ki. A Tanár nálunk az RTL Klubon fut, és már a harmadik évadjával érkezik idén tavasszal.

Kiemelt kép: Paprika Studios

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik