Kultúra

Nagy Ervin: Csak ne gondolja a politika, hogy szótlanul hagyjuk a támadásokat

Én egy forrófejű csávó vagyok, ezt mindenki tudja rólam, és forrófejűen nyilatkoztam, egyébként igazságérzettől átfűtöttem. Nem bánom, mert a politikának szerintem nem kell abba a hiú ábrándba ringatni magát, hogy itt majd nem lesz következménye [a színházakat ért támadásoknak], hogy pont, akikkel csinálja, azok majd nem szólalnak meg, miközben az egész ország odafigyel arra, amit mondanak. Én húsz éven keresztül nagyon figyeltem arra, hogy lehetőleg semmilyen politikai uszályban, tribünökön ne szerepeljek, pont azért a pillanatért, hogy amikor én egyszer megszólalok egy ilyen ügyben, annak legyen súlya, és azt hiszem, hogy lett súlya

– mondta el Nagy Ervin a Húzós című műsorban Rónai Egonnak a Katonát ért támadások kapcsán, kiemelve, hogy fontos lenne megérteni, hogy ő nem a jobboldalt sértegette, „hanem egy politikust, aki túlment egy határon”. Az is érthetővé vált, hogy miért érintette olyan erősen, hogy a Katona igazgatóját, Máté Gábort támadják: őt tekinti ugyanis „szakmai édesapjának”.

Nagy Ervin azt is elmondta, hogy következő lépésként valami újba kóstolna bele: producerként tévésorozatokat szeretne készíteni. Már A Tanár munkálataiban is nyakig benne van, nem csak színészként, hanem a forgatókönyv hazai viszonyokra szabásából, és a dialógusok életszerűvé formálásából is jócskán kiveszi a részét.

A teljes beszélgetés péntek este 20:20-kor lesz látható a Húzósban az ATV Spirit műsorán.

Kiemelt kép: 24.hu / Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik