Kultúra

Az RTL Klub sorozatának sikereivel nehéz mit kezdeni

Az ünnepek után ismét érdekes hétről hétre ránézni a nézettségi adatokra, hogy az év eleji műsorrend hogyan működik a két legnagyobb csatornánál, kinek hogy jöttek be az új műsorok. Az RTL Klub két sorozattal nyitott: a hétköznaponként futó Drága örökösöktől nehéz elvenni az első helyet a kereskedelmileg fontos 18-49-es korcsoportban, de A tanár is erősen kezdett, hozta a tavalyi számait. A TV2 az Exatlont indította az év elején Palik Lászlóval, ami nem győzhette le a Drága örökösöket, és a Legyen ön is milliomos is inkább a tíz százalékos közönségarányhoz közelít. Azt viszont mindenképp meg kell említeni, hogy a korábban szépen hasító Éjjel-nappal Budapest nézettsége a kvízműsor számai felé halad, és akár ennek is köze lehet az RTL Klub műsorváltozásához. A Fókusz kezdődik a Híradó után, ami mindent tol egy fél órával, a Drága örökösök mától 19.35-től jön.

Változik az RTL Klub műsorrendje jövő héttől
Később kezdődik a Barátok közt, a Fókusz, és a Drága örökösök is.

Drága örökösök

A sorozat a hét abszolút győztese a Nielsen mérései alapján, a 18-49-es korcsoportban letaszíthatatlan a csúcsról. A legnézettebb rész január hetedikén például 27,7 százalékos közönségarányt ért el, azaz ennyien választották a tévénézők közül a Drága örökösöket. A hét többi napján is tartották magukat Koltai Róberték, a közönségarány nem ment 21 százalék alá (kedd: 25 százalék, szerda: 26,9 százalék, csütörtök: 24 százalék, péntek: 21,4 százalék).

A tanár

Nagy Ervin főszereplésével múlt szombaton ment le A tanár második évadának első része. A hangulat nem változott, most is egy dramedyről van szó, ami a vígjáték és a dráma elemeit keveri, a humor mellett minden epizód egy fontos problémára hívja fel a figyelmet. A hétvégi premier nem robbantotta szét a nézettséget, nem követte A mi kis falunk példáját, csak magabiztosan hozta a 19,1 százalékos közönségarányt.

A tanári karba még pont jól jött Nagy Ervin mellé Trokán Nóra
Szombat este indul A tanár második évada újabb tiniproblémákkal.

Exatlon

Lehetne sokkal rosszabb is az atlétikai reality helyzete, de az RTL Klubot még mindig nem fenyegeti Palik László műsora, túl nagy a különbség. A hét legnézettebb adása pénteken 17,4 százalékos közönségarányt hozott (hétfő: 15 százalék, kedd: 15,5 százalék, szerda: 16,1 százalék, csütörtök: 14,2 százalék).

Fotó: TV2

Legyen ön is milliomos!

Vágó István 2000-ben indult műsorát a TV2 élesztette fel Gundel Takács Gáborral, és 18-49-ben a közönségarány a múlt héten a legerősebb napon 12,7 százalék volt. Nincs is túl sokat mondani a kvízről, nem biztos, hogy a fiatalok kedvenc időtöltése a klasszikus műveltségi vetélkedő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik