Kultúra

Berényi Miki és Vajna Tímea is levette a maszkot a TV2 műsorában

A múlt héten az RTL Klub beelőzte a TV2-t az Álarcos énekessel, most meg a konkurencia erősített rá a Nicsak, ki vagyok?-kal. A koncepció majdnem ugyanaz: itt is énekesek és nem énekes celebek húznak jelmezt, hogy a zsűri a nézőkkel együtt találgathasson.

Álarcos énekes: Csepregi Éva esett ki, amúgy fura poénokkal támadott a zsűri
Fura jelmezek, különös produkciók: ezzel startolt az RTL Klub zenés showműsora.

A fő különbség viszont, hogy amíg az RTL klubnál négyen, Gáspár Laci, Csobot Adél, Dancsó Péter és Sebestyén Balázs ülnek a színpaddal szemben, addig a TV2-n két háromfős csapat próbálja kitalálni, kit takar a bagoly vagy a polip. Egymással is versengnek. Hajós András visszatért a csatornához: ő Majkával és Groovehouse Judyval ötletel. A másik oldalon Ábel Anita szívja Kajdi Csaba vérét – és fordítva –, a szélén pedig Ganxsta Zolee ül.

Kezdjük a legfontosabbal: a Nicsak, ki vagyok?-ban először Szőke Zoltán vette le a bagolyfejet, aki évtizedeken át alakította Berényi Miklós szerepét a Barátok köztben. 

Tavaly májusban írtuk meg, hogy a színész szakít a karakterével az RTL Klubon, mert nem összeegyeztethető Berényi stílusa a privát életével. Egy év se telt el, és Szőke Zoltán a TV2-n tűnt fel.

A legeslegvégén Vajna Tímea leplezte le magát szőrmókjelmezben, amit meg is tippeltek a stúdióban ülők. Vajna vagy három és fél órát izzadt a rétegek alatt.

A műsorról nem egyszerű mit mondani, annyira szürreális ez a külföldön már jól bejáratott irány, hogy fogalmunk sincs, ki énekel. Itthon olyan egyszerűnek tűnik a feladat, hiszen kicsi ország vagyunk korlátozott számú celebbel/előadóval, de mégsem lehet egyből kitalálni, kit tudtak rávenni az RTL Klubnál vagy a TV2-nél, hogy ugráljon pár órát egy fura jelmezben.

Fotó: Facebook / Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada

A nagy kérdés, hogy melyiket nézzük? Az lenne a legjobb, ha egybegyúrnánk az Álarcos énekest és a Nicsak, ki vagyok?-ot, hogy egy értékelhető show legyen a végeredmény. Az RTL Klubon szigorúan az első adás alapján (már egyszerre mennek) a zsűri nem működött: Dancsó marhára küzdött, nem volt igazi adok-kapok, és a kémia is hiányzott. Őszintén szólva a Szenzációs négyes volt még ennyire, finoman szólva is rizikós az RTL Klubon, de azt azért nem lehet mondani, hogy a TV2 előnyt kovácsolt volna az egy hét csúszásból.

A Till Attila vezette műsorban olyan jelmezek sikerültek, mintha a Bol-dog és a Vízipók kabalák tervezője dugta volna össze a fejét, hogy mivel lehetne a nézők figyelmét felkelteni. 

Ízléstelen kabalákban nincs nálunk nagyobb világbajnok
A póló-Eb Vízipókja csodálatosan illik Bol-Dog, Cubeman és a Fradi-sas mellé.

Ez itt a TV2 szőrmókja:

Fotó: Facebook / Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada

Ez meg az RTL Klub szörnyecskéje a múlt hétről:

Fotó: RTL Klub

Az RTL Klub látványához képest rosszabb a színvonal, de legalább itt jó a hangulat. Az a helyzet, hogy egy talkshow-t nézünk – Ábel Anitából sokszor kibújik a NőCommentben megszokott szerepe –, és a bábuk csak a ráadás. Öröm nézni, ahogy a zsűri oltja egymást, vagy beszól Bódi Sylvinek, amiért „ferdeszeműzött” egy nagyot. Jó, hogy reagálnak az Álarcos énekesre – ahol amúgy vasárnap este Hargitai Bea esett ki –, jó, hogy élő a műsor, és hogy ennyien terelik el a figyelmet jelmezekről.

Szőke Zoltán mellett Jolly esett még ki, de egy-egy leleplezésnél lesznek még meglepetések, hogy mit kaptak korábban az énekesek a zsűritől.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik