Kultúra

Az RTL Klub övön aluli ütést mért a nézőkre

A Szenzációs négyes szürreális élmény volt, és sajnos több sebből is vérzik. Nem csoda, hogy az egyik szereplő anyaszült meztelenül menekült el a helyszínről.

Kezdetnek maradjunk annyiban, hogy ez még Szabó Simonnak is annyira ciki lehetett, hogy a produkciója után kirohant a stúdióból, és vissza se jött. A TV2 Csak show és más semmi című műsora mondjuk még nem kezdődött el, de valami hasonló lehet az RTL Klub egyelőre feldolgozhatlan valamijéhez, a Szenzációs négyeshez. Saját fejlesztés van benne egy kis Sztárban sztárNagy duett és Csak show és más semmi: a színészek, énekesek és celebek a szerepükből kiesve szórakoztatják a nézőket, már amennyire szórakozásnak számít, hogy ÉNB Lali erőnek erejével rákényszeríti Szabó Simonra, hogy egy szál törölközőben táncoljon egy ország előtt. A csatorna most túllőtt a célon: lehet, hogy saját gyerek a Szenzációs négyes, de nagyon durva, és nem a jó értelemben. Az ember folyamatosan csak azon gondolkozik, hogy

mit nézek, és miért? De mégis nehéz abbahagyni, mikor Oszvald Marika belemondja a kamerába egy grimasz után, hogy ő akkor most pankrátorkodni fog a színpadon. 

Az RTL Klub mélypontja lehet ez. Hogy értsük miről van szó: van négy csapat valamiért korosztályokra bontva, a huszonévesek a 30-asokkal, 40-esekkel és az 50-esekkel küzdenek meg. Vannak együttes produkciók és egyéniek is. Első körben a korcsoportok az adott héten az aktuális főnök utasításait követik. Mindig egy valaki dönti el, mit kéne bemutatni, amit a zsűri pontoz, aztán négyhetente kiesik egy csapat.

50+ Oszvald MarikaKeresztes IldikóCsonka AndrásMagyar Attila

40+ Koós RékaFésűs NellyHajdu SteveKökény Attila

30+ Tóth GabiNagy AlexandraSzabó SimonÉNB Lali

20+ Szabó ZsófiMichl JuliOláh GergőSzalay Bence

Fotó: RTL Klub

A műsor legjobb része egyértelműen Alföldi Róbert, Ráskó Eszter és Ganxsta Zolee. Alföldi egy színfolt a kereskedelmi tévézésben, hogy végre valaki nem csak azért ül ott, hogy szépeket mondjon egy-egy produkcióra, hanem kimondja, hogy Keresztes Ildióék borzalmasak voltak, ősrégi barátság ide vagy oda. Ganxsta Zolee-t nem kell bemutatni, de az igazi meglepetés a Comedy Centralról már ismerős Ráskó Eszter. Nem érezni, hogy csak a nemek arányát egyenlítik ki vele, Ráskó abszolút felhúzza a műsor színvonalát, Alföldi Róbert másfél óra után nézett rá, hogy „neked van humorod”.

Az egy egészen új élmény, hogy valaki mer olyat mondani vasárnap este egy szórakoztató műsorban Szabó Zsófinak a mesemondós, amúgy megható előadására, hogy bárcsak mindig ilyen értékes dolgokat művelne. Még Alföldi is elismerte, hogy ez paraszt volt, és az már valami. Lehet, hogy nem szép, de itt legalább nem dicsérik halálra a gagyit is. Ebből a szempontból az RTL Klub lerakott valamit, de még nagyon messze van a jótól a Szenzációs négyes, túl sokat akar. Az egyik óriási hiba, hogy a műsor nem élő, jót tenne neki a spontaneitás, még akkor is, ha a smink és a színpadi díszletek miatt ez nem egyszerű.

Hiányzik, hogy ott lebegjen a szereplők feje felett az élő adás nyomasztó drukkja.

Fotó: RTL Klub

A csapatok produkcióira muszáj kitérnünk, a négyből kettőnél köpni-nyelni nem lehetett. Először is Keresztes Ildikóék a Chicago musicaléből adták elő a börtönös számot, amikor a női rabok elmesélik, mit tettek, aztán egy jó erős refrénnel megmutatják, hogy ez nem véletlenül egy éneklős film. Az 50-esek bénán írták át a szöveget ráerősítve a korukra, majd többnyire kellemetlen hamissággal préseltek ki magukból pár sort. Gyenge kezdés volt, így a második bűvészmutatvány a 40-esektől már ki se csapta a biztosítékot. Sőt, szerethetőnek tűnt.

De ami ezután jött, arra nincs szó és mentség. Ki volt az, aki a nézettségért cserébe zöld utat adott ÉNB Lali ötletének? Ez az ember mindig is arra vágyott, hogy úgy táncoljon egy szál törölközőben, hogy ki ne látszódjon mindene. Ez a kockázat. Szabó Simont is rávette erre, de Alföldi Róbert jól mondta: ilyenkor jó, ha az ember drukkol, hogy leessen az a textil, de most csak attól féltünk, hogy túl kicsi az anyag. Szabó Simon a produkció után konkrétan kirohant, és vissza se jött. Valószínűleg rájött, hogy mit vállalt el, és kevés volt a gázsi ehhez, vagy nincs is annyi pénz a világon. Iderakjuk a videót, de csak óvatosan! Tényleg.

És amikor azt hittük, hogy nem lehet fokozni a műsort, akkor Oláh Gergő megjelent egy Fűrészbe oltott Michael Jacksonként.

Fotó: RTL Klub

A mashupról sok mindent nem lehet elmondani, de maradjunk annyiban, hogy jó, hogy ezt Michael Jackson nem látta, még akkor is, ha a csapatkapitány az egyik nagy példaképének bőrébe bújt. A maszkmesterek viszont szereztek egy-két kellemes percet, ugyanis el lehet dönteni, hogy Szabó Zsófi, Michl Juli, a Viszkisben már látott Szalay Bence vagy Oláh Gergő felelős több rémálomért.

Fotó: RTL Klub

Az egyéni produkcióknál kissé fellélegezhettünk, de valahogy félő, hogy nem ez lesz az RTL Klub büszkesége, és egy rossz árnyékot vet az amúgy sikeresen indult hetükre.

A TV2 máris bukott egy nagyot az RTL Klubbal szemben
Nem jött be az emojis játék, az első este a nézők a Nyerő párost választották Stohl András Piramisa helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik