Kultúra

Mindenki sárkányokat nézett itthon a hétvégén, százezren látták a Kölcsönlakást

Itt a magyar box office, frissen, illatosan.

Dobó Kata ünnepelhet, első rendezése, a Kölcsönlakás ugyanis átlépte a százezres nézőszámot annak ellenére, hogy a kritikák finoman szólva sem voltak kedvezőek. A film 44 millió forintot hozott a hétvégén, ezzel a toplista harmadik helyén áll. Megelőzve a Kölcsönlakást, második az Alita: A harc angyala 45 millióval, de még ketten együtt sem tudtak összehozni annyit, amennyit a hétvége nyertese, a fergeteges, megható búcsú az Így neveld a sárkányodat-franchise-tól. Hablaty és Fogatlan történetének harmadik, záró filmjére 124 ezren voltak kíváncsiak és 179 millió forintot termelt.

Így kell méltósággal elbúcsúztatni egy filmes franchise-t
Az Így neveld a sárkányodat 3 megmutatja, hogy bármennyire nem szokás, azért lehetséges elegánsan és időben befejezni egy filmes szériát. Spoilermentes kritika.

A hétvége további új érkezői közül a Dermesztő hajsza nyitott legerősebben, 34 milliós bevétellel a negyedik helyen zárt, a hétvége két Oscar-díjas versenyzője közül a Zöld könyv 22 millióval az ötödik, az Alelnök tizenhat millióval a kilencedik helyre érkezett be. A további helyek közül a hatodikat az öt hete futó Instant család, a hetediket A Lego-kaland 2, a nyolcadikat a pedig Boldog halálnapot 2 szerezte meg, a top10 utolsó helyén A csodagyerek című horror tanyázik.

Őrült szarkazmuscunamival száll bele a cukormázba a második Lego-film
És közben viccet csinál mindenből, amit ér, köztük saját magából is, miközben mégsem l’art pour l’art ökörködés: üzen is. Spoilermentes kritika.

Forrás: Filmforgalmazók Egyesülete, kiemelt kép: UIP Duna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik