Kultúra

Aki nem a Lego-kalandot, az horrort nézett a hétvégén

Hiába tucatnyi díj, a magyarokat csak a mese, a komédia, meg a horror érdekli.

Amint arról beszámoltunk, alulteljesített első hétvégéjén a Lego-kaland 2 az észak-amerikai piacokon – ám még ezzel együtt is nyerte a hétvégét. Itthon sincs ez másként: a magyar mozinézők is leginkább Emmet kalandjaira voltak kíváncsiak. A második Lego-filmet harmincnyolcezren nézték meg, és 58 millió forintot termelt.

A Lego-kaland 2 nyitása nem annyira szupi-szuper
Azért nagyon sírni nem kell.

A mozis bevételi toplista második helyén azonban már nem egy premierfilm áll, hanem a harmadik hetét mozikban töltő Instant család 49 millió forinttal. Magyarán itthon az efféle vígjátékokkal még mindig nagyot lehet szakítani, ahogy a horroroknak is mindig megvan a stabil rajongóbázisa, most sincs ez másként: A csodagyerek című új bemutató 29 millióval áll a harmadik helyen. A top 5-be még az Üveg és a bődületesen rossz Vihar előtt fért be, 23 és 19 millióval, őket az Egy kutya hazatér követi 18 millió forintos jegybevétellel.

A hétvégén mutatták be a rommá jelölt és díjazott A kedvencet is, ám ez annyira mégsem hatotta meg a magyar nézőket, a film ugyanis 13 milliós bevételeivel csak a hetedik helyig jutott – pedig A kedvenc tényleg fergeteges. Még ennél is rosszabbul járt a Szerelmünk napjai című időutazós tinirománc és a megrendítően csodálatos Kafarnaum. Előbbire kicsivel több mint négyezren voltak kíváncsiak, és 6,8 millió forintot termelt, míg a Kafarnaumra alig több, mint ezer néző váltott jegyet. Cserébe a több hete játszott blockbusterek még mindig a top 10-ben tanyáznak: a Bohém rapszódia még tizenötödik hetén is nyolcadik helyen áll tizenegy milliós jegybevétellel, mögötte egy-egy millióval lemaradva a Ralph lezúzza a netet és az Aquaman áll.

Forrás: Filmforgalmazók egyesülete, kiemelt kép: Forum Hungary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik