Kultúra

Az AZ bohóca már a 2. rész forgatásán gonoszkodik – fotók

Itt vannak az első képek Pennywise-ról, amint ismét terrorizálja áldozatait.

Június óta forgatják a tavalyi év egyik legnagyobb mozis szenzációjává és az Egyesült Államokban minden idők legprofitálóbb horrorfilmjévé vált AZ (IT) második részét, amely jövő ősszel fog a mozikba kerülni. Magyarán nemcsak magára a filmre, de még az első előzetesre is bőven várni kell, ám addig is mostanra elkezdek szállingózni a képek a munkálatokról, ráadásul a Twitterre felkerült felvételeken máris felbukkan a horror emblematikus gonosza: a Bill Skarsgard által megformált bohóc, Pennywise.

A forgatás beindulása óta kiderült az is, kik játsszák a hivatalosan az IT: Chapter Two címet viselő folytatásban az első filmben megismert gyerekhősök felnőtt verzióit: a két húzónév, azaz a kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain (Beverly Marsh) és az Arany Glóbuszra nominált James McAvoy (Bill Denbrough) mellett további féltucat színész csatlakozott a produkcióhoz.

Elkezdték forgatni az AZ második részét, teljes a szereplőgárda
Az egyik főszerepet játszó James McAvoy még egy fotót is megosztott a munkálatok helyszínéről.

A King regényéhez hűen 27 évvel az első rész után játszódó második rész forgatókönyvét az elsőét is jegyző Gary Dauberman írta, a filmet pedig (természetesen) ismét Andy Muschietti rendezi, akárcsak a tavalyi alapfilmet. Muschietti egyébként producerként is kiveszi részét a film tető alá hozásából nővérével, Barbara Muschiettivel együtt.

A Chapter Two éppen két évvel az AZ bemutatása után: 2019. szeptember 6-án fog a mozikba kerülni.

Miért félünk a bohócoktól?
Az AZ legújabb adaptációját nemcsak a kritika szerette nagyon, hanem rekordbevételt is hozott a stúdió számára, pedig a coulrophobia, azaz a bohócoktól való félelem sokakat érint szerte a világon. Videó.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures/New Line Cinema

Ajánlott videó

Olvasói sztorik