Kultúra

Ezeket a felnőtteket fogja terrorizálni a természetfeletti bohóc

Stephen King legendás démonbohóca 2019-ben tér vissza a mozikba az Az folytatásában. A horror második része ugyanarra a hét karakterre fog fókuszálni, akik ezúttal felnőttkorukban mérik össze erejüket a gyerekgyilkos szörnyeteggel. A szintén Andy Muschietti által rendezett folytatást most kezdték forgatni. Ennek alkalmából a filmet gyártó Warner Bros meg is osztott egy képet a felnőtt szereplőgárdáról, amin vagy véletlenül, vagy beállítottan Da Vinci Utolsó vacsoráját idézi meg a Vesztesek Klubjának hét tagja.

A szereplőgárdából Jessica Chastain (A segítség, Az élet fája, A Bin Láden hajsza, Take Shelter), illetve James McAvoy (Vágy és vezeklés, Széttörve, X-Men, Az utolsó skót király) a legismertebb arcok. Hozzájuk csatlakozik még Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransome, Andy Bean, valamint az eddig inkább komikusként ismert Bill Hader (Barry, Kész katasztrófa, Csontváz ikrek, Paul), akinek ez lesz az első horrorfilmes szereplése.

Az Az folytatása 27 évvel az első film után veszi fel a fonalat, amikor a démon Krajcáros (Bill Skarsgård) menetrendszerűen visszatér Derry városába, és a hét gyerek, akiknek egykor majdnem sikerült megölniük a szörnyet, ismét felveszi vele a harcot. Az előző részhez hasonlóan itt is Az-on lesz a hangsúly, és a tágabb Stephen King-mitológia részei nem kerülnek bele a filmbe.

Kiemelt kép: Collection Christophel / New line cinema / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik