Kultúra

Nem lesz Transformers 7 sem, véget érhet a franchise

Merthogy a gyártó Paramount a hatodik után a hetedik rész bemutatóját is törölte.

Két évvel ezelőtt még nagyon bízott a Hasbro játékain alapuló Transformers-mozikban a Paramount Pictures, amely már a Transformers 5 bemutatása előtt kitűzte a Transformers 6 és a Transformers 7 bemutatóját. Ehhez képest mostanára nagyot fordult a világ, merthogy a hatodik film februári elkaszálását követően a héten a hetedik premierdátumát is törölték – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A tervezett bemutatók visszavonásával bizonytalanná vált az óriásrobotos filmszéria jövője. A THR értesülése nyomán a témával kapcsolatban közölt hosszabb cikket a Forbes magazin is, amely elemzésében rámutat, hogy feltehetően az év végén mozikba kerülő Bumblebee című spinoff sikerességén múlik, hogy a Paramount mégis tovább erőlteti-e a folytatásokat, vagy sem. Máskülönben

az Űrdongó-mozi jelentheti az utolsó felvonást a tizenegy éve indult franchise történetében.

Készül az Űrdongó-mozi, ami a '80-as években fog játszódni
Új infók érkeztek a Transformers-spinoffról, melynek már a rövid sztorija és szereplőgárdája is ismert.

A Trasformers-franchise nem várt összezuhanásának hátterében egyébként az áll, hogy a lassan egy éve bemutatott Az utolsó lovag az előző részekhez képest jóval gyengébben muzsikált a kasszáknál és „csak” 605,4 millió dollárt termelt globálisan (mindeközben a promócióval együtt kb. 300 millióba került).

A 600 milliós összeg persze egyáltalán nem kevés, mégis elmarad a korábbi installációk bevételeitől:

2007-ben a Transformers 709,7 milliót, 2009-ben a Transformers: A bukottak bosszúja 836,3 milliót, 2011-ben a Transformers 3 1,123 milliárdot, 2014-ben a Transformers: A kihalás kora pedig 1,104 milliárdot hozott a stúdió konyhájára.Korábban a TFW2005 című portál számolt be arról exkluzív információkra hivatkozva, hogy a bevétel visszaesése miatt a Paramountnál újragondolták Optimusék mozis jövőjét és a folytatások helyett inkább rebootolják, azaz újrakezdik a nagyjátékfilmeket. Ezt hivatalosan még nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták, hovatovább a hatodik és hetedik film törlése is azt sejteti, hogy lehet valami a dologban.

Figyelembe véve, hogy az eddig az összes filmet rendező Michael Bay bejelentette, hogy a Transformers 5 volt számára az utolsó menet, a Paramount fejesei új kreatív vezért és csapatot keresnek.

Jelen állás szerint annyi biztos, hogy az Űrdongó-film ég biztosan érkezik, miután már az utómunkálatokat tapossa. A kétszeres Oscar-jelölt Travis Knight rendezésében és Hailee Steinfeld főszereplésével készülő spinoff december 21-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Elkaszálták a Transformers 6-ot
Az utolsó lovag bukása miatt új irányt vesz az óriásrobotos franchise.
Kiemelt kép: Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik