Kultúra

Kiderült, hogy Optimus is benne lesz az Űrdongó-moziban

És ez már biztos, ugyanis a hírt az autobotok vezérét megszólaltató Peter Cullen erősítette meg. Videó.

Jelenleg is forog az első Transformers-spinoff: a Bumblebee címet viselő Űrdongó-mozi, amelyet a franchise történetében először nem Michael Bay, hanem a kétszeres Oscar-jelölt Travis Knight rendezi.

A munkálatok augusztusi startja óta már megtudtunk ezt-azt a produkcióról, azonban az egyik legalapvetőbb kérdésre, miszerint Űrdongón kívül miféle transformereket fog felvonultatni, eddig nem érkezett válasz. Mostantól viszont abban már biztosak lehetünk, hogy a franchise legemblematikusabb robotja: Optimus Prime is fel fog bukkanni a filmben, ugyanis ezt éppen a karaktert évtizedek óta megszólaltató  Peter Cullen erősítette meg egy interjúban (a videóban 2:40-nél), melyet a CineMovie munkatársa készített vele és a szinténlegendás Frank Welkerrel, aki Megatron hangjaként (is) ismert.

A spinoffról egyelőre annyit tudni, a film 1987-ben fog játszódni és Űrdongó egyik kalandját mesél majd el. A valamiféle csatában súlyosan megsérülő autobot egy kaliforniai kisváros szemétdombján fog kikötni, ahol aztán megtalálja egy Charlie nevű lány (Hailee Steinfeld), aki segít neki összeszedni magát.

A Bezárva és az Öldöklő szerelem című thrillerek sztoriját is jegyző Christina Hodson forgatókönyvéből készül a film,melynek mellékszerepeit az ex-pankrátor John Cena, továbbá Pamela Adlon, Jason Drucker, és Kenneth Choi játsszák. A Bumblebee 2018. december 21-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik