Kultúra

Whitney Houstont gyerekként molesztálta egyik rokona

Ezt az énekesnőről szóló új dokumentumfilm leplezi le, meg is nevezve a zaklatót.

A jelenleg zajló cannes-i filmfesztiválon mutatták be tegnap a Whitney Houston életéről szóló Whitney című dokumentumfilmet, amelyből egyebek mellett kiderült, hogy az énekesnőt

gyermekkorában szexuálisan zaklatta unokatestvére, a néhai soulénekes Dee Dee Warwick.

Dee Dee Warwick 1965-ben. Fotó: Getty Images/WireImage/Chris Walter

A dokumentumfilmet az 1999-es Egy nap szeptemberben rendezéséért Oscar-díjjal kitüntetett Kevin Macdonald készítette és az alkotásban számos interjú látható Houston közeli barátaival és családtagjaival. Közülük az énekesnő féltestévre, a korábbi NBA játékos Gary Garland idézi fel, hogy Warwick nemcsak Whitneyt, de őt is molesztálta gyerekkorukban – írja a The Guardian.

A 60 éves Garland állítását egy másik interjúban Houston nagynénje és későbbi asszisztense, Mary Jones is megerősíti, mondván az énekesnő neki mesélt is arról, hogy gyerekkorában molesztálta Warwick.

Dee Dee Warwick (eredetileg Delia Mae Warrick) Houston édesanyjának, Cissy Houstonnak az unokahúga és a veterán soulcsillag Dionne Warwick húga volt. Énekesként sikerült befutnia, jóllehet a nála jóval sikeresebb nővére árnyékában kevésbé vált ismertté. Houstonhoz hasonlóan ő is sokáig drogproblémákkal küzdött, végül 2008-ban, 63 éves korában hunyt el.

A Warwickkal szemben megfogalmazott vádakat egyelőre nem kommentálta a néhai énekesnő családja.

Whitney Houstont 2012-ben hunyt el, holttestét egy Los Angeles-i szálloda fürdőkádjában találták meg, a lakosztályban gyógyszerek voltak, az énekesnő szervezetében pedig kokain nyomaira bukkantak és szívbetegséget is megállapítottak nála. A halál okaként végül hivatalosan mégis baleset miatt bekövetkezett fulladást állapítottak meg a hatóságok. A világhírű énekesnő 48 éves volt.

Kiemelt kép: Getty Images/Dave Hogan

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik