Kultúra

Májusban ismét végig lehet majd mozizni egy éjszakát

Az Artmozik éjszakáján, amely premier előtti vetítésekkel és régi kedvencekkel várja majd a nézőket.

A Budapest Film Zrt. artmozi-hálózatához tartozó öt fővárosi filmszínház, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Cafe és a Tabán mozik idén is kijelöltek egy éjjelt, amelyet a filmnézésnek szentelnek.

Május 11-én késő délutántól másnap hajnalig valamennyi mozi egy karszalaggal lesz látogatható, amely érvényes az összes vetítésre.

A Művész moziban Rendezők éjjele címmel egyebek mellett Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje lesz látható az országos premier előtt, de Quentin Tarantino első sikere, a Kutyaszorítóban is visszatér a moziba. Szerepel a programban még David Lowery Ghost Story, valamint Wes Anderson Kutyák szigete című alkotása is.

Lelepleződtek a rasszista macskások Berlinben
Nem kell kutyásnak lenni ahhoz, hogy az ember imádja Wes Anderson filmjét.

A Puskinban Fókuszban az igaz történetek címmel vetítik a legutóbbi Oscar-nyertes filmek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát, de ugyancsak premier előtt lesz látható a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című francia vígjáték is.

A Toldi mozi kínálata Veszélyes szerelmek történetei címmel vonultatja fel a Szicíliai kísértettörténet című olasz-francia-német filmdrámát vagy az Így csajozz egy földönkívülivel című romantikus sci-fit. Premier előtt vetítik többek között a Merülés a szerelembe című német-francia-spanyol-amerikai romantikus filmet, valamint a japán Naomi Kawase A naplemente ragyogása című romantikus drámáját.

Punkokkal bandázik és szexelni tanul a földönkívüli csaj
Az Így csajozz egy földönkívülivel című lökött vígjátékban, amelynek itt a magyar előzetese.

A Kino Cafe Nők – szerepek elnevezésű válogatásában lesz látható a Lady Bird című amerikai vígjáték, az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm és Ridley Scott már-már klasszikusnak számító műve, a Thelma és Louise.

A Tabán mozi magyar alkotásokat tűz műsorára. Többek között Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó – Cigány az űrben és Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című alkotását láthatják az érdeklődők.

Hogy kerül egy cigány az űrbe?
Lengyel Balázs Lajkó - Cigány az űrben c. filmjében groteszk mesét láthatunk az ötvenes évek Szovjetuniójáról és az űrversenyről. De lehet-e nevetni a terroron és a cigányviccekből kilépő apán?

A 2018-as Artmozik éjszakája részletes programja ide kattintva olvasható.

Kiemelt kép: Summit Entertainment/Impostor Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik