Kultúra

John Williams szerzi a Han Solo-mozi főcímzenéjét

Ezt maga az ötszörös Oscar-díjas komponista erősítette meg egy interjúban.

Jelenleg már az utómunkálatokat tapossa a fiatal Han Solóról szóló Solo: Egy Star Wars-történet (Solo: A Star Wars Story) című második Csillagok háborúja spinoff, amely Ron Howard rendezésében közeleg.

Új képek és egy videó is kiszivárgott a Han Solo-mozi forgatásáról
A fotókon a főhős mellett a mentorát játszó Woody Harrelson és a fiatal Chewbacca is felbukkan.

A produkcióval kapcsolatban nem várt hír érkezett: a Variety számolt be róla, hogy a John Williams is szerepet vállal a zenéje komponálásában és ő fogja szerezni a film főtémáját. Ezzel együtt a produkció többi zenéjét továbbra is John Powell komponálja, ahogyan azt még a nyáron bejelentette a Lucasfilm.

Az aktuális terv az, hogy én írok egy főtémát a Han Solóhoz, John Powell pedig a teljes filmzenét szerzi, amelyet briliánsan fog csinálni. Az ő megbízása olyasmi, aminek nagyon örülök. Amit én készítek, azt felajánlom majd Johnnak és Ron Howardnak, és amennyiben mindenki elégedett lesz vele, úgy én is az leszek… John pedig befejezi a többit. Ő írja az összes témát és az egyéb zenei anyagokat, én pedig máris nagyon várom, hogy meghallgathassam őket

— árulta el a Varietynek a 85 éves élő legenda.

A Williams által is megerősített közreműködése egyúttal azt jelenti, hogy a Csillagok háborúja eddigi mind a nyolc epizódja után a Solo lesz a kilencedik Star Wars-film, melyhez az öt Oscarral és négy Arany Glóbusszal kitüntetett mester zenét szerez. Az eddigi egyetlen kivétel a 2016-os Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet volt, amelynek teljes egészében Michael Giacchino komponálta az aláfestését.

A Han Solo-mozi sztoriját A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő forgatókönyvét is társíró Lawrence Kasdan és fia, Jon Kasdan dolgozta ki. A film főszereplőit Alden Ehrenreich (Han Solo), Joonas Suotamo (Chewbacca), Woody Harrelson (Beckett), Donald Glover (Lando Calrissian) és Emilia Clarke (Kira) mellett az ismeretlen szerepben feltűnő Paul Bettany és Thandie Newton játsszák.

Megdöbbentő vallomást tett John Williams a Star Warsszal kapcsolatban
A mester olyat nyilatkozott, amire a rajongók valószínűleg még a legmerészebb álmaikban sem gondoltak.

A Solo egy nappal az amerikai bemutató előtt: május 24-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Jason LaVeris

Ajánlott videó

Olvasói sztorik