Kultúra

Felnőttbuli a múzeumban

Csak 21 éven felüliek mehetnek a New York-i intézmény rendezvényére, ahol a kék bálna alatt alhatnak majd. Pizsamát viszont nem vihetnek.

Meghirdette első, kizárólag felnőtteknek szóló ottalvós buliját a New York-i Természettudományi Múzeum: az augusztusi rendezvényre az összes méregdrága jegy elkelt. Az intézmény az A Night at the Museum elnevezésű, 2007-ben bevezetett gyermekprogramjának a sikerén felbuzdulva hirdette meg a rendezvény felnőtt változatát.

Az augusztus 1-jén este fél hétkor kezdődő és másnap reggel kilencig tartó eseményen pezsgő, háromfogásos vacsora, éjféli rágcsálnivaló, filmvetítés, élő dzsesszmuzsika, zseblámpás tárlatlátogatás és könnyű reggeli várja azokat a felnőtteket, akiknek régi vágya, hogy múzeumba vagy könyvtárba zárva tölthessenek el egy éjszakát.

Az egyebek között egy elefántcsorda és egy 65 millió éves T-Rex csontváz társaságában eltöltött este után a látogatók a múzeum 29 méter hosszú, 9,5 tonnás kék bálnája alatt hajthatják álomra a fejüket. A rendezvényen kizárólag 21 éven felüliek vehetnek részt és a látogatóknak kényelmes ruháról kell gondoskodniuk az alváshoz, de a pizsama nem megengedett.

Az augusztusi eseményre összesen 150 darab, egyenként 375 dollárba (85 ezer forint) kerülő jegyet adott el a múzeum és a nagy érdeklődésre tekintettel újabb időpontokat is meg fog hirdetni. A 6-13 évesek számára rendezett gyermekek éjszakája programon 2007 óta 62 ezren vettek részt a több mint 32 millió látnivalót, közte a világ legnagyobb kék zafírját, az India csillagát kínáló múzeumban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik