A következő élő közvetítés része Merényletre készülő palesztinokat likvidált az izraeli hadsereg

Ha Gázában tűzszünet lesz, akkor a Hezbollah megszünteti a gázai palesztinoknak nyújtott katonai támogatást

ZAIN JAAFAR / AFP
ZAIN JAAFAR / AFP

Több célpontra is csapást mért az izraeli hadsereg Libanonban az éjszaka. A Hezbollah létesítményeit, „katonai infrastruktúráit” támadták hat különböző helyen – írta a Guardian.

Az Associated Pressnek nyilatkozott a Hezbollah helyettes vezetője egy esetleges béke lehetőségéről. Naim Kasszem sejk szerint a libanoni-izraeli határ békéjéhez vezető egyetlen biztos út a gázai teljes tűzszünet. Ha Gázában tűzszünet lesz, akkor minden vita nélkül megállnak és a Hezbollah megszünteti a gázai palesztinoknak nyújtott katonai támogatást. Szerinte jelenleg a tűzszünet és a háború furcsa keveréke tapasztalható a térségben és nem egyértelmű számára, hogy Izrael mit akar. – Izrael eldöntheti, hogy mit akar: korlátozott háborút, totális háborút vagy részleges háborút – jelentette ki, hangsúlyozva, ha harc van, akkor annak szabályait nem Izrael fogja meghatározni.

Kiemelte, hogy a libanoni-izraeli határ menti konfliktus jövője bizonytalan lenne abban az esetben, ha Izrael anélkül mérsékelné katonai műveleteit a régióban, hogy tűzszüneti megállapodást kötne és csapatait teljesen kivonná a Gázai övezetből.

Szakértők szerint a Hezbollah a Hamásznál jóval nagyobb fegyverarzenállal rendelkezik, és rakétáival Izrael bármely pontját képes elérni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik