A libanoni határnál hadgyakorlatozott az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg hivatalos honlapján videókat és fényképeket tett közzé arról, ahogy harcosai hadgyakorlatokat hajtanak végre.

Az izraeli hadsereg hivatalos honlapján videókat és fényképeket tett közzé arról, ahogy harcosai hadgyakorlatokat hajtanak végre.

Az IDF közleménye szerint harci forgatókönyveket szimuláltak a Libanonnal határos északi határvidék, bonyolult terepviszonyai közt:

a múlt héten végrehajtott gyakorlatokon az izraeli katonákat a különböző fenyegetésekre való reagálásra képezték ki a gyalogság, a páncélosok és a tüzérségi erők együttműködésével.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a napokban bejelentette, hogy a Hamász ellen októberben indított harcok intenzív szakasza lassan lezárul, a katonai figyelem pedig ezzel párhuzamosan a libanoni határszakaszra kerülhet át. Ha ez megtörténik, és Izrael szárazföldön is megtámadja a határ túloldalát ellenőrző Hezbollahot, azzal a közel-keleti válság egy újabb, az eddiginél sokkal veszélyesebb szakaszába lép.

Kapcsolódó
Európát is magával ránthatja a libanoni eszkaláció
Ha betartja az ígéretét Benjamin Netanjahu, és Izrael katonai figyelme hamarosan áthelyeződik a libanoni határszakaszra, azzal a közel-keleti válság újabb, az eddiginél sokkal veszélyesebb szakaszába lépne.

(al-Dzsazíra)