A következő élő közvetítés része Irán tagadja, hogy izraeli rakétatámadás érte Iszfahánt

Izraeli rakéták csapódtak be Irán területén

Izraeli rakéták csapódtak be Irán területén péntekre virradó éjszaka – jelentette csütörtökön késő este az ABC News egy amerikai tisztviselőre hivatkozva.  Az iráni állami média a Reuters szerint robbanásról számolt be az ország központjában, jóllehet, ezeket a jelentéseket megerősíteni egyelőre nem tudták.

Az iráni Fars hírügynökség szerint az ország központi részén található Iszfahán városának egyik repülőterén robbanás történt, ám annak okát egyelőre nem közölték. Irán mindenesetre felfüggesztette a repülőjáratokat Iszfahán, Siráz és Teherán felett – jelentette az állami média.

Iszfahán tartományban több iráni nukleáris létesítmény található, köztük Natanz, az iráni urándúsítási program középpontja.

A teheráni Imam Khomeini nemzetközi repülőteret lezárták az amerikai szövetségi légügyi hatóság értesítése szerint. Pénteken hajnalban az Emirates és Flydubai több, Iráni légtérben tartózkodó járata éles manővert hajtott végre a légtérből kifelé a Flightradar24-en látható repülési útvonalak szerint.

Izrael korábban közölte, hogy megtorlást helyez kilátásba válaszul a hétvégén végrehajtott Izrael elleni iráni légitámadás miatt, melynek során több száz drónt és rakétát indított a zsidó állam ellen – ezek túlnyomó részét az izrael szövetségek támogatásával semlegesíteni tudta. Irán a légitámadást azzal indokolta, hogy két héttel korábban Izrael a szíriai nagykövetségének létesítménye ellen hajtott végre támadást, amelyben több iráni tisztségviselő életét vesztette, közöttük két tábornok is.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik