A következő élő közvetítés része Navalnij üzent az orosz népnek, mit kell tenniük, ha ő halott lesz

Tiltakozások, tiszteletadások és letartóztatások Navalnij halála miatt

Az Oroszországban egy börtönben meghalt Alekszej Navalnij halálát világszerte tiltakozások, tüntetések, és megemlékezések kísérték – írja a BBC.

A 47 éves politikai aktivista támogatói az orosz nagykövetségek és más helyszínek előtt gyűltek össze a világ nagyvárosaiban, köztük Londonban, Párizsban, Genfben és New Yorkban is.

Berlinben nagy tömegek azt kiabálták, hogy „Putyin Hágába”, Oroszország londoni nagykövetsége előtt pedig a tüntetők „Navalnij a mi hősünk” feliratú táblákat tartottak fel.

Több mint 100 ember gyűlt össze Genfben az Egyesült Nemzetek Szervezete előtt, ahol Navalnij portréit emelték fel és virágokat helyeztek el.

Oroszországban is voltak tüntetések. A közösségi médiában megjelent képeken emberek csoportjai láthatók, amint virágokat helyeznek el a rögtönzött moszkvai és szentpétervári emlékműveknél. A jelentések szerint több mint 100 embert vettek őrizetbe orosz városokban.

Kapcsolódó
Tudatosan választott tragikus sorsot: jelképpé válhat Navalnij halála
Meghalt a jelenkori orosz ellenzéki mozgalmak legismertebb képviselője, Alekszej Navalnij. A történtek párhuzamba állíthatók egy másik ellenzéki, Borisz Nyemcov kilenc évvel ezelőtti meggyilkolásával. Mindkettejük halála a Putyin-rezsim jelképévé válhat hosszabb távon.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik