A következő élő közvetítés része Az izraeli rendőrök tévedésből agyonlőttek egy hároméves palesztin kislányt Kelet-Jeruzsálemben

Izrael: „palesztin fegyveresek már csak szórványosan, parancsnokok nélkül tevékenykednek a térségben”

AFP
AFP

Az izraeli hadsereg hivatalos bejelentést tett arról, hogy „befejezte” a Hamász parancsnoki hálózatának felszámolását a Gázai övezet északi részén. A BBC közlése szerint a hadsereg szóvivője, Daniel Hagari kijelentette, hogy a palesztin fegyveresek már csak szórványosan, és parancsnokok nélkül tevékenykednek a térségben. A szóvivő beszámolt arról is, hogy  Izrael mintegy nyolcezer fegyverest ölt meg Észak-Gázában, igaz, a lap szerint nem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy az adat megfelel a valóságnak. Ezzel együtt Hagari ismertette, hogy innentől kezdve Izrael arra összpontosít, hogy Gáza déli és középső részén is felszámolja a Hamász minden egységét.

Izrael a háború kezdete óta több mint 22 ezer embert ölt meg a Hamász vezette egészségügyi minisztérium szerint. Utóbbi szervezet szombaton azt közölte, hogy az elmúlt 24 órában több mint 120 halálesetet regisztráltak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik