A következő élő közvetítés része Gázai egészségügyi tárca: meghaladta a 10 ezret a halottak száma

Jordánia: a palesztinok elüldözése hadüzenettel érne fel

Bashar TALEB / AFP
Bashar TALEB / AFP

Jordánia a palesztinok Gázai övezetből vagy Ciszjordániából való elüldözését, vagy az ezt szolgáló feltételek megteremtését hadüzenetnek fogja tekinteni – jelentette ki Biser Haszavni, a hásimita királyság miniszterelnöke, akit a Petra állami hírügynökség idézett.

A mentők és humanitárius dolgozók elleni brutális támadások a Gázai övezetben ellentmondanak az önvédelem elvének – mondta a kormányfő és hangsúlyozta, hogy „minden lehetőség az asztalon van”.

Miután az arab országok és a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) képviselői a hétvégén Jordániában megvitatták a Gázai övezeti eseményeket, a jordániai miniszterelnök szerint szombatra újabb arab csúcstalálkozót készítenek elő Szaúd-Arábiában.

Ammán már visszahívta nagykövetét Izraelből, válaszul a Gázai övezeti háborúra. Az izraeli nagykövettel, aki már korábban elutazott Jordániából, tudatták, hogy nem várják vissza Ammánba.

Menekülthullámtól tartva Egyiptom és Jordánia sem fogad be menekülteket a Gázai övezetből. Ennek oka részben az, hogy arra számítanak: ezek az emberek belátható időn belül nem térhetnek vissza a palesztin területekre.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik