A következő élő közvetítés része Mark Milley: Korai lenne azt állítani, hogy az ukrán ellenoffenzíva kudarcot vallott

Mark Milley: Korai lenne azt állítani, hogy az ukrán ellenoffenzíva kudarcot vallott

Roman PILIPEY / AFP
Roman PILIPEY / AFP

Az ukrán offenzíva körülbelül 90 napja kezdődött. Lassabban zajlik az előrehaladás, mint ahogy azt tervezték. De ez a különbség egy papíron megtervezett háború, és egy valódi háború között – mondta Mark Milley amerikai tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a BBC-nek. Itt valódi emberekről, való járművekről beszélünk, amelyek valódi aknamezőkön haladnak át, a halál és a pusztulás valódi – tette hozzá.

A tábornok szerint az ukránoknak még mindig van körülbelül 30-45 napjuk, az időjárástól függően, hogy eredményeket érjenek el. – Tehát az ukránok nem végeztek. Ez a csata nem fejeződött be – hangsúlyozta Mark Milley, aki szerint még korai lenne értékelni az ellenoffenzívát. Szerinte fontos részsikereket elértek az ukránok.

Az kétségtelen, hogy a tél közeledtével egyre nehezebb lesz szárazföldi harci cselekményeket indítani, mert az eső és a sár ezt lehetetlenné fogja tenni. Ettől függetlenül – húzta alá Mark Milley – jelenleg még túl korai azt állítani, hogy ez az offenzíva kudarcot vallott vagy nem.

CELAL GUNES / ANADOLU AGENCY / AFP
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik