Nagyvilág

Trump kihagyja a republikánusok első elnökjelölti vitáját

TIMOTHY A. CLARY / AFP
TIMOTHY A. CLARY / AFP

A CBS új, most megjelent felmérése szerint legendásan magas számokkal vezetem a mezőnyt…  Emiatt nem fogok részt venni a vitákon

– írta Donald Trump volt amerikai elnök saját közösségi oldalán, a Truth Social-ön. A Fox News által rendezett első, republikánus elnökjelölti vitát szerdán rendezik meg, a verseny legnagyobb esélyese nélkül.

A Guardian a Trump-csapathoz közelálló forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az exelnök ezzel a Foxnak akar üzenetet küldeni, ugyanis nem volt elégedett a jobboldali televízió néhány közelmúltbeli tudósításával. A kampánycsapat a vitával egyidőben egy Tucker Carlsonnal, a Fox tavasszal menesztett műsorvezetőjével készült interjút tervez nyilvánosságra hozni.

Trump vélhetően az ellene felhozott vádak bemutatását sérelmezi. A voltelnök ellen már négy bűnvádi eljárás zajlik, kettő szövetségi szinten, egy New York államban és egy Georgia államban. Az újrainduló exelnököt mindezek kevésbé zavarják, azt legalábbis világossá tette, hogy akkor is tovább kampányol, ha bűnösnek találják.

Az amerikai szövetségi ügyészség azt állítja, hogy Trump hamis vádak alapján próbálta megváltoztatni a 2020-es elnökválasztás hivatalos eredményét:

Kapcsolódó
„Csak mondd azt, hogy a választás korrupt volt, a többit pedig bízd rám” – történelmi jelentőségű vádirat sorolja Trump államellenes bűneit
Négy hónapon belül másodszor is vádat emelt Donald Trump ellen az amerikai szövetségi ügyészség, ezúttal a 2020-as elnökválasztás után történtekkel kapcsolatban. Elolvastuk a vádiratot, amelyből kiderül, hogy a volt elnök és csapata milyen változatos eszközökkel próbálta meg hamis vádak alapján megváltoztatni a választás hivatalos eredményét, és még az erőszak sem riasztotta el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik