A következő élő közvetítés része Nem hívja meg soraiba Ukrajnát a NATO a júliusi csúcstalálkozóján

ENSZ: Oroszország blokkolja a segélyszállítmányokat az árvíz sújtotta területek felé

Az ENSZ azzal vádolta Oroszországot , hogy nem hajlandó a segélyszállítmányokat beengedni a Moszkva ellenőrzése alatt álló területekre, amelyeket a Kahovka-gát csaknem két héttel ezelőtti lerombolását követő árvíz sújtott – írja a The Guardian.

„Az Orosz Föderáció kormánya ez idáig visszautasította kérésünket, hogy belépjünk az ideiglenes katonai ellenőrzése alatt álló területekre” – mondta Denise Brown, az ENSZ ukrajnai humanitárius koordinátora.

Az ENSZ továbbra is részt vesz a szükséges hozzáférés megszerzésében. Sürgetjük az orosz hatóságokat, hogy a nemzetközi humanitárius jog szerinti kötelezettségeiknek megfelelően járjanak el. Nem tagadható meg a segély azoktól, akiknek szükségük van rá

– mondta.

Az ukrán és az orosz hatóságok közlése szerint 52-re emelkedett az árvíz halálos áldozatainak száma. Orosz tisztviselők szerint 35 ember halt meg Moszkva ellenőrzése alatt álló területeken, az ukrán belügyminisztérium pedig azt közölte, hogy 17-en meghaltak, 31-en pedig eltűntek – írja a Reuters. Mindkét oldalról több mint 11 ezer embert evakuáltak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik