Nagyvilág

Hat embert, köztük három gyereket lőtt agyon egy fiatal nő egy nashville-i iskolában

Hat ember, köztük három gyerek halt meg, miután lövöldözés tört ki egy keresztény magániskolában az egyesült államokbeli Nashville-ben hétfőn – írja az egyik helyi kórház közlése alapján a New York Times. Az ámokfutót a helyszínen lelőtték, ő volt a hetedik halott.

A rendőrség sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elkövető egy fiatal, „tinédzserkorúnak tűnő” nő volt, aki több fegyvert, legalább két automata fegyvert és egy pisztolyt vitt magával. A támadót két, a helyszínre érkező rendőr agyonlőtte, a személyazonosságát egyelőre nem tudták megállapítani, így azt sem, hogy volt-e valami köze az iskolához. Az egyik rendőr könnyebben megsérült, több sebesültje nincs az esetnek.

Az intézménynek, egy keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van az előkészítő osztályoktól a 6. évfolyamig. A Covenant magániskola Nashville egy elegáns negyedében működik, a lövöldözés okáról és hátteréről a hatóságok későbbre ígértek tájékoztatást.

A CNN azt írja, hogy Joe Biden amerikai elnököt értesítették az esetről, felesége pedig már ki is adott egy közleményt, amelyben együttérzését fejezte ki és azt mondta: „A gyermekeink többet érdemelnek.”

A CNN megjegyzi, hogy csak ebben az évben ez volt a 128. tömeges lövöldözés az Egyesült Államokban, vagyis olyan eset, amikor a támadón kívül legalább négy embert meglőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik