A következő élő közvetítés része Meghosszabbítja az EU az Oroszország elleni szankciókat

A Kreml szerint ha az amerikai elnök véget akarna vetni a háborúnak, nagyon gyorsan megtehetné

Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / AFP
Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / AFP

A Fehér Háznak módjában állna a konfliktus lezárására utasítania Kijevet, jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak. Peszkov Donald Trump volt amerikai elnöknek azt az állítását kommentálta, miszerint ő 24 órán belül meg tudna állapodni az ukrajnai konfliktus lezárásáról.

Azt hiszem, elméletileg Trump úr nem áll messze az igazságtól: az amerikai elnök, ha véget akarna vetni ennek a konfliktusnak, valóban nagyon gyorsan megtehetné ezt, élve a lehetőségével, hogy egyszerűen utasítást adjon a kijevi rezsimnek

– mondta Peszkov. A szóvivő szerint „a kijevi rezsimhez a kulcs nagyrészt Washington kezében van”. Hozzátette, hogy szerinte fokozódik a feszültség azáltal, hogy a nyugati országok fegyvert és hadfelszerelést szállítanak az ukrán vezetésnek.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy a Nyugat erkölcsi fenntartások nélkül konfrontálódik Oroszországgal, a harckocsik szállítása révén új szintre emeli a konfliktust.

Mindazonáltal, bármennyire is próbálja az Egyesült Államok a szövetségeseivel felfegyverezni a kijevi rezsimet, elnyújtani a harci cselekményeket, szemet hunyva a szörnyű bűncselekmények felett, kudarcot fog vallani

– mondta Zaharova.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik