A következő élő közvetítés része Putyint becsaphatta a hadvezetés, ezer felett a civil halottak száma

Putyint becsaphatta a hadvezetés, nő a feszültség az elnök körül

Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP
Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP

Eddig hol igaznak bizonyultak, hol nem igazolta a valóság azokat az amerikai hírszerzési jelentéseket, amik minden héten kiszivárognak vagy nyilvánosan közlik őket Washingtonban. Újabb ilyen értesülés érkezett, méghozzá Kaitlan Collins, a CNN Fehér Ház-i tudósítójának Twitterén keresztül.

Collins szerint Vlagyimir Putyin orosz elnököt félrevezette az orosz hadvezetés arról, hogyan mehet végbe, illetve hogyan áll az ukrajnai hadjárat. Ez pedig folyamatos feszültséget okoz az államfő és a hadügy vezetése között. Amit sok szakértő mond már a háború eleje óta, igazolja mindezt: hogy a hadvezetés se meri elmondani az igazat (tehát a rossz híreket) Putyinnak, ahogy például azt sem, hogy sorkatonákat vetettek be.

Sok pletyka szól a háború eleje óta arról, hogy Putyin abszolút rosszul mérte fel az erőviszonyokat, az orosz hadsereg általános állapotát, az ukrán ellenállást és fegyvereik minőségét/mennyiségét, az európai összezárást. Ennek oka az az információs buborék lehet, amiben él, hogy csak néhány hírszerzési és erőszakszervezeti embert enged magához közel, ők se merik a szomorú valóságot feltárni előtte.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik