Nagyvilág

Olaszországi gyerekgyilkosság: a kisfiát kivégző nőt látni sem akarja édesanyja

Az asszony szerint magát a gonoszt nevelte fel.

A 44 éves nő azért szökött Olaszországba a kétéves Alexszel, mert a bíróság kötelezte, a kisfiút adja át az apának. Ebbe nem tudott beletörődni, inkább megölte. A Blikk megszólaltatta a nagymamát. Kiderült, azért a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság körözte a nőt, mert volt ugyan egy kis háza Pest megyében, de gyakorlatilag édesanyjánál élt gyermekével Angyalföldön.

A nagymamát pénteken másik, már felnőtt unokája tájékoztatta a tragédiáról.

Látni sem akarom többé a lányom! De bármennyire is haragszom rá, azt el kell mondanom, hogy jó anya volt. Bolondulásig szerette Alexet, ezért is nem tudta elfogadni a bíróság döntését. De ilyet akkor sem lehet csinálni. Hogy ölheti meg valaki a saját vérét? Borzalmas, de ki kell mondanom: magát a gonoszt neveltem fel

– mondta. Az idős asszony szerint a korábban felnőtt filmekben is szereplő lányának gondjai voltak első gyermeke születésekor is, el is vették tőle a gyereket, ő lett a gyámja. Nagyobbik unokájának olasz férfi az apja, aki miatt korábban az idegosztályra került lánya, akit most egy olasz börtönben őriznek.

A TV2 Tények szerint a nő az olasz rendőröknek azt állította, hogy megtámadták őket, kisfia azért halt meg. Ennek ellentmond, hogy fotót küldött halott gyermekéről több ismerősének, táskájában egy kést is találtak, egy nappal korábban olyan agresszívan kiabált a gyerekével, hogy a szomszédok kihívták a rendőröket.

Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen az ügyet jól ismerő, az apák érdekeiért küzdő civil szervezet, Az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület szerint a rendőrség és a gyámügy mulasztásai vezettek a tragédiához, amelynek már voltak előjelei. A rendőrség a híradó kérdésére tudatta, az első jelzésnél nem merült fel bűncselekmény gyanúja, amikor az apa feljelentést tett, rögtön kiadták az elfogatóparancsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik