Belföld

Olaszországi gyilkosság: a magyar rendőrök is körözték a 44 éves nőt

Nemrég beszámoltunk arról, hogy egy zavarodott 44 éves magyar nő bevitte egy olasz szupermarketbe halott kisfiát és a kassza futószalagjára tette. A nő segítséget kérni ment be a boltba, de a kiérkező orvos már nem tudta megmenteni a gyerek életét, akinek a testén több szúrt seb is volt. A nő állítólag Rómában él, de az eset a Città della Pieve nevű faluban történt. Az esettel kapcsolatban a Rendőrség honlapján arról számol be, a nőt kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság is körözte. Bejegyzésükben az áll, egy férfi szeptember 29-én jelentette be a rendőrségen, hogy korábbi élettársa a kilenc nappal korábban hozott bírói végzés ellenére nem adta át neki közös gyermeküket, hanem Olaszországba utazott vele.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekmény miatt indított nyomozást. A 44 éves, magyar állampolgárságú nő körözését még aznap elrendelték, valamint felvették a kapcsolatot a gyámhatósággal. Mint írják, amikor a nő 2021. október 1-jén a kétéves kisfiú megöléséről küldött üzenetet az apának, a Budapesti Rendőr-főkapitányság haladéktalanul megkezdte az adatgyűjtést, közben folyamatosan kapcsolatban álltak az olaszországi hatóságokkal, akik el is fogták az asszonyt. Az emberölés miatt az olasz rendőrség folytatja az eljárást. Olasz sajtóhírek szerint a nő táskájában találtak egy kést, de egyelőre vizsgálják, hogy az volt-e gyilkos fegyver.

Az ügy részleteiről itt írtunk:

Kapcsolódó
Egy olasz szupermarket kasszaszalagjára tette halott kisfiát egy magyar nő
Az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület azt írja, hogy a bíróság a gyereket nemrég a Budapesten élő apához helyezte át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik