Nagyvilág koronavírus

700 kilométeren alakult ki dugó Párizs környékén

Rekordot döntött Párizs környékén a közúti forgalom alig néhány órával azt megelőzően, hogy életbe léptek a koronavírus-járvány miatt bevezetett új intézkedések, írja a BBC.

Ile-de-France régióban összesen 700 kilométer alakult ki csütörtökön este. Ez azért történt, mert rengeteg párizsi lakos indult el vidékre, hogy ott húzza ki a kijárási tilalom időszakát.

Az is közrejátszott a forgalom felerősödésében, hogy az iskolai szünetben sokan elhagyták a fővárost és ezekben a napokban térnek haza halottak napjára.

Hasonlóan komoly torlódás volt az utakon csütörtökön este több más francia nagyvárosban, így Lyonban és Bordeaux-ban is.

A francia kormány legújabb szigorítása pénteken éjfélkor lépett életbe. Az emberek mától csak munkavégzés miatt vagy egészségügyi okokból hagyhatják el otthonaikat.

Emmanuel Macron francia államfő korábban arról beszélt, félő, hogy az országot túlterheli a második hullám, ami kétség kívül nehezebb lesz, mint az első.

Franciaországban április óta most a legmagasabb a koronavírus miatt elhunytak száma, csütörtökön pedig 47 637 új fertőzöttet azonosítottak, ami nem sokkal marad el a múlt vasárnapi napi rekordtól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik