Nagyvilág koronavírus

Összefogtak a karanténba zárt város lakói, az ablakokból kiabálva tartják egymásban a lelket

Több millió embert zártak karanténba a koronavírus gócpontjának számító Vuhan városában, ahol napról napra folyamatosan nő a fertőzöttek és az áldozatok száma. Az elzártság ugyanakkor csak még jobban összehozta az embereket, írja a BBC.

Mint ismert, a koronavírus a kínaiak számára pont az év legfontosabb időszakában, holdújévkor ütötte fel a fejét. Sokak csak ilyenkor szoktak találkozni a szeretteikkel, hogy megajándékozzák egymást.

Vuhanban erre most nem igazán van lehetősége senkinek, mert a hatóságok felszólítottak mindenkit, hogy ne hagyják el a várost. A lakosok ugyanakkor így is megtalálták a módját, hogyan dobhatnák fel a hangulatot a lakótelepeken.

A közösségi médiában futótűzszerűen terjedő videókon az emberek azt kiabálják az ablakokon kihajolva, hogy „Wuhan jiayou“, ami nyers fordításban nagyjából annyit tesz, „maradj erős Vuhan”. A skandálást hatalmas ováció követi a felvételeken.

A koronavírusnak mostanáig több mint száz halálos áldozata van, legtöbbjük vuhani lakos volt.

Kínai vírus: kell-e félnünk Magyarországon?
A Vuhan-koronavírus keményebb, mint a 2003-as SARS-világjárvány volt, és nagy valószínűséggel eljut Magyarországra is. Ám a tudósok inkább Afrika miatt aggódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik