Nagyvilág

Kovács Zoltán „nevetségesnek” és „ostobának” is titulálta a BBC vele interjúzó újságírójának kérdéseit

„Nevetségesnek”, „ostobának” és „butának” is nevezte a BBC egyik újságíróját Kovács Zoltán kormányszóvivő egy interjú közben.

Az orosz tanulmányok szakon diplomát szerző Steve Rosenberg a magyar-orosz viszonyról is kérdezte a kormányszóvivőt, akiről azt írta Twitteren, hogy „érdekes élmény” volt vele találkozni. Sejthetjük, hogy ez egy britnél mit jelent.

A megosztott, rövid interjúrészletben Kovács arról beszél, hogy „nevetséges” Moszkva-párti érzelmekkel vádolni Orbán Viktort. A kormányszóvivő szerint „buta megközelítés” különleges orosz kapcsolatot keresni Magyarországon, hiszen az EU tagállamaként ez lehetetlen lenne. Kovács ezután úgy magyarázta, hogy mégis miért nem támogatta Magyarország az oroszok elleni gazdasági szankciókat, mert szerinte azok nem működnek, és inkább Kelet-Európa országai járnak vele rosszul, miközben a franciák és a németek vígan üzletelnek az oroszokkal tovább. Ezért szerinte valami „más van a háttérben” a szankcióknál.

Az interjúrészletben a déli határkerítésről is van szó, amiről azt mondja a  szóvivő, hogy éppen azért építették, amiért korábban lebontották a Vasfüggönyt.

Kovács arról is beszélt, hogy a kormány kritizálók csak „üres szavakat” mondanak, amikor kritizálják a magyar demokrácia állapotát. Szerinte „hülyeség”, hogy Magyarország letérne a demokrácia útjáról, mert „a magyarok azt nem engedik”.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik