Nagyvilág

Helikopterrel, egyesével mentik az irányíthatatlanná vált luxushajó utasait

A meghibásodott és bajba került Viking Sky tengerjáró luxushajó szombat délután két órakor adta le a vészjelzést 1373 utassal a fedélzetén. Az MTI a Verdens Gang című norvég napilap értesülései alapján írta meg a fejleményeket, és eszerint eddig 338 embert sikerült biztonságba helyezni. A kimentett utasok közül tizenhatan megsérültek, hárman súlyosan.

A sérülteket Brynhallenben felállított sürgősségi létesítménybe szállítják, de a mentést csak egyesével, helikopterrel tudják megoldani. A tengerjárót közben két vontatóhajó már Molde kikötőjébe szállítja, és a négy motorból hármat sikerült is beindítani.

1300 emberrel a fedélzetén irányíthatatlanul sodródott egy hajó a norvég part felé
A mentőhajók és helikopterek már elindultak a Viking Skyhoz.

A 2017-ben vízre bocsátott hajó, a Viking Sky szombaton egy szigetekkel és sziklaszirtekkel teli, veszélyes norvégiai partszakasz közelében hibásodott meg, erős széllökésekkel, és felcsapó hullámokkal kellett megküzdenie. Az irányíthatatlan hajó a szárazföld felé sodródott, a legénység vészjelzést adott le, de szerencsére egy motort be tudtak indítani, és a parttól két kilométerre lehorgonyoztak.

Fotó: Odd Roar Lange / NTB Scanpix / AFP

Kiemelt kép: Rune Stoltz BERTINUSSEN / NTB Scanpix / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik