Nagyvilág

Soros és Kurz a CEU Bécsbe költözéséről tárgyalt

Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap este fogadta hivatalában Soros Györgyöt, írja a 444 a Kurier alapján. A találkozó fő témája a CEU Bécsbe költözése volt.

Soros hétfőn találkozik majd Heinz Fassmannal, az osztrák tudományos miniszterrel, akivel például olyan technikai dolgokról beszélnek majd, mint a CEU-s diplomák akkreditálása és a Budapesten dolgozók Bécsbe költöztetése.

A politikatudományi, újságírói és nemzetközi kapcsolatok posztgraduális képzései a következő téli szemesztertől kezdve már Bécsben indulhatnak el.

Soros és Kurz a CEU ügyén kívül tárgyalt még külpolitikai kérdésekről is, így a migráció témaköre is szóba került, amiben ugyan eléggé más álláspontot képviselnek, de Kurz hivatalának közleménye szerint olyan emberekkel is fontos beszélgetni, akikkel nem mindenben értünk egyet.

A CEU költözéséről mindent megtudhat az alábbi videónkból:

Ezért kell valójában költöznie a CEU-nak
A CEU körüli ügyek egyre bonyolultabbak, és a kormánynak érdeke is, hogy ez így legyen. Így ugyanis nehezebb megérteni, hogy akkor most elüldözték az egyetemet, vagy magától ment el. Elmagyarázzuk, mi az igazság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik