Nagyvilág

Velencében már azért is megbüntethetik, ha megáll egy hídon

velence (Array)
velence (Array)
Velence régóta szenved az óriási turistaáradattól, ami minden évben elönti a várost, a polgármester pedig most megelégelte, hogy a tömegek miatt pusztul a gyönyörű hely: olyan komoly törvényjavaslatot nyújtott be, ami már azért is büntetné a jámbor látogatót, ha megállna egy hídon, vagy rossz helyen ülne le.

A polgármester, Luigi Brugnaro, úgy tűnik, nagyon bekeményít a turistákkal szemben: olyan javaslatot nyújtott be, amit ha idén októberben elfogadnak, komolyan szabályozni fogja, mit csinálhatnak a turisták a városban, és mit nem.

Már 2017 nyara óta tart az #EnjoyRespectVenezia kampány, ami annyit takar, hogy ugyan bárki nyugodtan érkezhet a kanálisok városába, be kell tartania az itt rá vonatkozó szabályokat. Ez a szabályozás lesz most egy kicsit szigorúbb, ha sikerül elfogadtatni a javaslatot.

Az új rendszer szerint azt is akár 500 eurónyi bírsággal lehet büntetni, aki leül egy olyan helyen, ahol nem szabad, megáll egy hídon bámészkodni, vagy megeteti a galambokat. A fürdőruha viselése is tilos lesz, ahogy a kanálisban úszás, vagy a szemetelés is.

A polgármester szerint a város haldoklik, és ez a turisták hibája, ez hívja életre a szigorú szabályozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik